ΕΙΔΗΣΕΙΣ
KOMISION 1

Ανθρωπιστική βοήθεια 275,5 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε την αύξηση του χρηματικού ποσού της ανθρωπιστικής βοήθειας για την προσφυγική κρίση κατά 275,5 εκατ. ευρώ το 2016.

Πρόκειται για μια απόφαση στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας για το προσφυγικό και μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για έκτακτο σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς χώρες της ΕΕ που σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο με 700 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ΕΕ τόνισε πως η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι όλα τα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος του Διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να «μιλάνε μεταξύ τους» αντί να «κάνουν πράγματα το ένα στο άλλο».

Ερωτηθείς εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασπάζεται την άποψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τα εν λόγω κράτη, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στη φράση της τελικής δήλωσης της συνόδου κορυφής της Δευτέρας, περί τέλους στην παράτυπη ροή των μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δήλωση «διαπίστωσης» και όχι «πρόθεσης».