ΕΙΔΗΣΕΙΣ
giannis-mpoutaris-thessaloniki

Αιχμές Μπουτάρη για Περιφέρεια και δημάρχους που αντιδρούν στο προσφυγικό (video)

«Αισθάνομαι εξαιρετικά δυσάρεστα με τη συμπεριφορά των συναδέλφων των δήμων» ανέφερε ο Γ.Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των δημάρχων που δεν θέλουν να στηθούν στις περιοχές τους, τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Λίγο πριν συναντηθεί για το θέμα με τον υπουργό Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή στο ΥΜΑΘ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης άφησε αιχμές για τον δήμαρχο Δέλτα Μ.Φωτόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη τηρεί  τη στάση «φύγε διάολε από εμένα και πήγαινε στον γείτονα μου», ενώ για τον δήμαρχο Θέρμης Θ.Παπαδόπουλο, είπε ότι ενώ είχε προτείνει και ο ίδιος τη χρήση του στρατοπέδου 561 της Θέρμης, πλέον εκφράζει αντιρρήσεις ακόμη και για τα λουτρά.

Όσον αφορά τη στάση του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα στο ζήτημα, ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγόρησε την περιφέρεια πως δεν έχει κάνει τίποτα για το ζήτημα του προσφυγικού, δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση και πως προσπάθησε να μιλήσει με τον κ.Τζιτζικώστα, αλλά δεν μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο. «Θεωρώ απαράδεκτη και τη συμπεριφορά της περιφέρειας και των υπολοίπων δημάρχων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ.Μπουτάρη:

 

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης