ΕΙΔΗΣΕΙΣ
BUGATTI-VISION-GRAN-TURISMO-5

Έρχεται η νέα Bugatti

H νέα Bugatti, η διάδοχος της Veyron, πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, μέχρις ότου ο όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει η ιστορική γαλλική εταιρεία, να αποφασίσει την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος και την παρουσίασή της.

Ο λόγος, φυσικά, είναι το τεράστιο κόστος εξέλιξης ενός τέτοιου αυτοκινήτου -φανταστείτε πως σε κάθε μια από τις συνολικά 450 Veyron που κατασκευάστηκαν η εταιρεία έχανε περίπου 4,6 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, υπάρχει το αντιστάθμισμα του κύρους που εξασφαλίζει έναν μοντέλο αυτών των προδιαγραφών και, φυσικά, η προβολή. Έτσι, ζυγίζοντας την κατάσταση, ο όμιλος VW, που καλείται μεταξύ άλλων να λύσει και έναν οικονομικό γρίφο μετά τα τελευταία συμβάντα, οριστικοποίησε τόσο το όνομα της νέας Bugatti -θα λέγεται Chiron, τιμώντας τον οδηγό της Φόρμουλα 1 της μάρκας κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου Louis Chiron- όσο και την παρουσία της στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο κινητήρας της νέας super Bugatti θα είναι μια εξελιγμένη έκδοση του W16 των 8.000 κυβικών με τα 4 turbo της Veyron και η απόδοσή του θα φτάνει τα 1.500 άλογα, χάρη και στη βοήθεια ηλεκτροκινητήρων. Φυσικά, δεν είναι μυστικό πως η Chiron έχει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει η προκάτοχός της και αυτός είναι και ένας λόγος που το ταχύμετρό της θα έχει ως τελευταία ένδειξη το 500. Η πραγματική τελική της, πάντως, υπολογίζεται στα 460 χλμ./ ώρα.

Η Chiron θα κατασκευαστεί σε συνολικά 500 μονάδες -μετά από την παρουσίαση της κουπέ θα ακολουθήσει και η ανοιχτή- ενώ ήδη αρκετές, υπολογίζεται γύρω στις 150, έχουν προπωληθεί. Ένας από τους πρώτους κατόχους της, θα είναι, όπως ο ίδιος έχει πει, ο διάσημος Ολλανδός DJ Afrojack. Για να την αποκτήσει θα χρειαστεί να καταβάλει περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ, μιας και η νέα Bugatti θα ξεκινά τιμολογιακά από εκεί που σταμάτησε η παλιά.

Πηγή: cnn.gr


TAG


3 thoughts on “Τροχαίο: Δείτε που «καρφώθηκε» αυτοκίνητο

Comments are closed.