ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τρομοκρατική επίθεση με 5 νεκρούς σε πόλη νότια της Βαρκελώνης (video)

Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στην κωμόπολη Καμπρίλς, 100 χλμ νότια της Βαρκελώνης. Οι αστυνομικοί σκότωσαν πέντε τρομοκράτες οι οποίοι σχεδίαζαν νέο χτύπημα.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι τέσσερις από τους πέντε δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ο πέμπτος τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα.

Ειδικότερα, τέσσερις άνδρες έπεσαν νεκροί και ακόμη ένας τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε αργότερα, από αστυνομικά πυρά μετά από επίθεση με αυτοκίνητο κατά πλήθους στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, τη νύχτα.

Από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2 τη νύχτα στα πρότυπα της χθεσινής επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη, τραυματίστηκαν έξι πολίτες και ένας αστυνομικός, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στη συνέχεια ομάδα πυροτεχνουργών προχώρησε σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στο Καμπρίλς, καθώς οι πέντε τρομοκράτες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia δημοσίευσε τις φωτογραφίες των νεκρών από τα πυρά των αστυνομικών.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ότι ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών θα προχωρήσει σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στο Καμπρίλς. Οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών έχουν καλέσει, μέσω twitter, τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι ώστε να είναι ασφαλείς.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε έκρηξη στο Αλκανάρ, 100 χλμ νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, σε σπίτι οι κάτοικοι του οποίου προετοίμαζαν εκρηκτικά με βάση γκαζάκια.

Πληροφορίες: enikos.gr, naftemporiki.gr