vazaios-xrysos-londino

«Χρυσός» ο Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Λονδίνο (video)

Ένας απίστευτος Ανδρέας Βαζαίος, έκανε εκπληκτική κούρσα και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε χρόνο 1.58.18, καθώς τέθηκε από την αρχή επικεφαλής στην κούρσα και στο ύπτιο «τελείωσε» τους αντιπάλους του.

Το χρυσό μετάλλιο ήταν το τρίτο για τη χώρα μας σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά από τα δύο του Άρη Γρηγοριάδη στα 100 μέτρα ύπτιο, το 2008 και το 2012.

Πίσω από τον Βαζαίο τερμάτισαν κατά σειρά ο Ισραηλινός Γκαλ Νέβο με χρόνο 1:59.69 και ο Πορτογάλος Αλέξις Μανάκας-Σάντος, ο οποίος κολύμπησε την απόσταση σε 1:59.76.

Δείτε τη μεγάλη κούρσα του Έλληνα αθλητή:

Στους τελικούς Δημητριάδης και Σαμιλίδης

Την ίδια στιγμή και οι Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα) και Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο) προκρίθηκαν στους τελικούς, δίνοντας ελπίδες και για νέες διακρίσεις.

Ωστόσο άλλοι δύο συναθλητές τους δεν τα κατάφεραν και αποκλείστηκαν. 

Ο Απόστολος Χρήστου, αν και πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο με 25.28, κατετάγη 10ος στα ημιτελικά του αγωνίσματος και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση σε έναν δεύτερο τελικό, μετά το χάλκινο μετάλλιο που πήρε χθες στα 100μ.

Τώρα τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί μία ημέρα (καθώς έχει ήδη κάνει επτά κούρσες στο Λονδίνο), πριν μπει στη μάχη των 200μ. ύπτιο την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η Νόρα Δράκου δεν πήγε καλά στους ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο, καθώς έμεινε τελείως από δυνάμεις στο τελευταίο 50άρι και κατετάγη 16η με 1:02.06, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργά από την πρωινή κούρσα της.

Πηγή: ΠΣΑΤ