ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστίδης: Κανένα ζήτημα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε απλώς μια άποψη

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε μία άποψη, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες». Μ’ αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, τάχθηκε υπέρ της αποχής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη χθεσινή ψηφοφορία για τα κοινωνικά μέτρα, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Κ.Ο. του κόμματος.

«Φαντάζομαι δεν περιμένατε, στη Νέα Δημοκρατία και στο εσωτερικό της να ήταν όλοι με την ίδια άποψη, ή στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι όλοι με την ίδια άποψη. Απλά το καλό είναι ότι κάποιες απόψεις βγαίνουν και προς τα έξω […] δεν το κρατάμε κρυφό» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Επισήμανε, δε, ότι «στη δημοκρατία, αυτό το οποίο στο τέλος της ημέρας εκφράζει, είναι η ψήφος» και πρόσθεσε πως ο ίδιος αξιολογεί θετικά «το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη τάχθηκε ενιαία χθες».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν αντέχει άλλο» και ότι «ακολουθεί τακτικισμούς, οι οποίοι οδηγούν σε διχασμούς».

Όπως είπε, «χρειάζεται μια νέα διαπραγμάτευση γύρω από το 3ο μνημόνιο» και θα πρέπει «να ξαναδούμε πολύ σοβαρά όλα όσα υπεγράφησαν και για το υπερταμείο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε με μια εθνική στρατηγική, η οποία βγάζει τη χώρα επιτέλους από την κρίση.