ΕΙΔΗΣΕΙΣ
gunaikes-ergasia

ΧΕΝ Θεσσαλονίκης: Τον Απρίλιο η ομάδα υποστήριξης για άνεργες γυναίκες

Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συναντήσεις της ομάδας υποστήριξης για άνεργες γυναίκες, κατόπιν αλλαγής σχεδιασμού του προγράμματος της κοινωνικής υπηρεσίας της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα, που απευθύνεται σε γυναίκες 18-35 ετών, έχει ως στόχο την ψυχολογική υποστήριξη, εμψύχωση και κινητοποίησή τους και θα περιλαμβάνει τέσσερις δίωρες συναντήσεις.

Θα προηγηθεί ενημερωτικό σεμινάριο στις 7 Απριλίου στις 10:00 με 13:00 στα γραφεία της ΧΕΝ, Μητροπόλεως 18, στο τέλος του οποίου θα ανακοινωθούν και οι νέες ημερομηνίες διοργάνωσης της ομάδας υποστήριξης.

Η Βίκυ Σεληγκούνα από την κοινωνική υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης μάς ενημερώνει αναφορικά με το σκεπτικό της πρωτοβουλίας:

“Ο πρωταρχικός μας στόχος ως χριστιανική ένωση νεανίδων είναι να στηρίζουμε τις νέες γυναίκες. Προσπαθούμε πάντα να αφουγκραζόμαστε τις κοινωνικές ανάγκες και να σχεδιάζουμε δράσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το κομμάτι που έχει να κάνει με την ανεργία και την υποστήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από αυτή και που αναζητούν εργασία.

Έτσι σχεδιάσαμε δύο δράσεις: την ημερίδα, που απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες και θα έχει χαρακτήρα ενημερωτικό και την ομάδα υποστήριξης, στην οποία θα συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες. Η δράση αυτή θα εξελιχθεί σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις και θα εστιάζει στο πώς οι γυναίκες βιώνουν την ανεργία. Επειδή η οργάνωσή μας είναι αποκλειστικά γυναικεία, το καταστατικό μας δεν μας επιτρέπει να συμμετέχουν άντρες σε ομάδες και δράσεις που έχουν διάρκεια.

Αλλάξαμε το σχεδιασμό, γιατί θεωρήσαμε ότι πρώτα πρέπει να πραγματοποιηθεί η ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή σε πολύ κόσμο και, κατόπιν, να δημιουργηθεί η ομάδα υποστήριξης για τις άνεργες γυναίκες. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την ημερίδα έχουν εκδηλώσει περίπου 40 άτομα, ενώ συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε συμμετοχές.

Στην ομάδα υποστήριξης ο αριθμός γυναικών που θα συμμετέχουν είναι 12. Δώδεκα είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε όλες τις ομάδες που διοργανώνουμε με οποιαδήποτε θεματική.

Η κοινωνική υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης διοργανώνει κάθε χρόνο δράσεις για το θέμα τις ανεργίας. Ο επόμενος κύκλος δράσεων θα οργανωθεί από το Σεπτέμβριο”.

XEN-Thess

Επιμέλεια: Ηλέκτρα-Αθηνά Αντωνιάδου