ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xeirourgeio

Φρίκη στα Σκόπια: Χειρούργοι ένωσαν το παχύ έντερο γυναίκας με τον κόλπο της!

Μία απίστευτη ιστορία φρίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα δημοσίευμα του ιστότοπου Fox News, που δίνει νέο νόημα στη φράση «ιατρικό λάθος». 

Πρόκειται για την ιστορία της Jasminka Velkovska, μιας γυναίκας από την ΠΓΔΜ που υποβλήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια σε μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινώματος από το παχύ της έντερο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «8η Σεπτεμβρίου» στα Σκόπια, ωστόσο το αποτέλεσμά της απείχε σίγουρα πολύ από το αναμενόμενο.

Από τα πρώτα κιόλας 24ωρα μετά την εγχείριση, η άτυχη γυναίκα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: «Ενώ ανέρρωνα, ήρθαν οι γιατροί και με ρώτησαν αν αερίζομαι. Τους απάντησα ότι «ναι, αλλά τα αέρια βγαίνουν από τον κόλπο μου». Μου είπαν ότι αυτό θα περνούσε σύντομα και ότι θα ήμουν μια χαρά. Ωστόσο σύντομα άρχισαν να βγαίνουν κάποιες εκκρίσεις από τον κόλπο μου και άρχισε να με πλημμυρίζει ο φόβος. Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία», δήλωνει σήμερα η Velkovska.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί συνέχισαν να την καθησυχάζουν, εκείνη σταμάτησε να τους πιστεύει και απευθύνθηκε σε άλλους ειδικούς που της συνέστησαν να κάνει μια ακρτνογραφία. Τότε ακριβώς η άτυχη γυναίκα συνειδητοποίησε την έκταση του λάθους των γιατρών: όχι μόνο δεν κατάφεραν να της αφαιρέσουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά στη συνέχεια ένωσαν το κόλον της με τον κόλπο της.

Όπως ήταν φυσικό, η Velkovska αποφάσισε να μην εμπιστευθεί ποτέ ξανά το ιατρικό προσωπικό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και πραγματοποίησε την επέμβαση αφαίρεσης του καρκίνου της σε κάποιο άλλο ίδρυμα. Με τη βοήθεια του δικηγόρου της, διεκδίκησε αποζημίωση από το νοσοκομείο για το τεράστιο λάθος της χειρουργικής ομάδας και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καταβολή του ποσού των 33.000 δολαρίων, μετά από συμβιβασμό.

Ίσως το πιο απίστευτο σκέλος αυτής της ιστορίας, ωστόσο, είναι ότι το νοσοκομείο αρνείται ακόμη και σήμερα να καταβάλει ολόκληρο το ποσό, έχοντας πληρώσει μόνο τα 2/3 στην ταλαιπωρημένη γυναίκα. Συγκεκριμένα, η διεύθυνσή του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι δεν υποχρεούται να καταβάλει τα υπόλοιπα 11.000 δολάρια, αφού η ασφαλιστική της εταιρεία αρνήθηκε να καλύψει όλο το ποσό της αποζημίωσης!