ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φλωρίδης: Μας χωρίζει χάος από το ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη απόσταση από ΝΔ

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ» δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, για τη συγκρότηση  νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου, από κοινού με την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και άλλα στελέχη.

Για τη στόχευση της πρωτοβουλίας, ο κ Φλωρίδης είπε ότι είναι «Χίλιοι άνθρωποι να υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις να κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».

Αναφορικά με τη διαφορά του συγκεκριμένου εγχειρήματος σε σχέση με προηγούμενα , ο κ Φλωρίδης τόνισε πώς έγκειται στο ότι αποσκοπεί στο να βάλει μέσα την κοινωνία και να μην αποτελεί μια  συνεννόηση κορυφής, η οποία ανεξαρτήτως των προθέσεων των πρωταγωνιστών της, θα μοιάζει με διαδικασία νομής, όπως άλλες κατά το παρελθόν , δηλαδή ποιός θα είναι αρχηγός κλπ».

Αναλυτικά:

«Eίναι μια πρωτοβουλία στην οποία συμπράττουμε εμείς και εκατοντάδες άλλοι, με στόχο να μην δημιουργηθεί απλά άλλο ένα κόμμα, αλλά να καταλήξει σε ένα νέο φορέα, οποίος θα δημιουργηθεί από τη σύμπραξη  όλων των δυνάμεων του χώρου και κυρίως να εμπλακεί η κοινωνία. Η διαφορά απ όλες τις προηγούμενες -κατά τα άλλα αξιόλογες- προσπάθειες, είναι ότι φεύγουμε από τις συννενοήσεις κορυφής και θέλουμε να πάμε στην κοινωνία.
Αισθανόμαστε ότι ο κόσμος, εδώ και πολύ καιρό στέλνει το μήνυμα ότι χρειάζεται κάτι καινούργιο, ενωμένο και μεγάλο, που θα παρουσιάσει την άλλη άποψη για την Ελλάδα. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε μιάν άλλη πρόταση για την Ελλάδα, συμφωνώντας ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος κυβερνώντας, έχει οδηγήσει σε φοβερή απογοήτευση τον κόσμο και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της χώρας ».

*Για τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ

«Στόχος είναι εμείς, περίπου 1.ΟΟΟ άνθρωποι  από την οικονομία, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγή, νέοι,  να απευθύνουμε μια ανοικτή, καθαρή και τίμια πρόσκληση πρός όλους, για τη δημιουργία , από μηδενική βάση, ενός νέου φορέα. Ο κόσμος δεν ικανοποιείται από τις σημερινές εκπροσωπήσεις, είναι μικρές.Το τελευταίο μεγάλο ΠΑΣΟΚ το οποίο συμμετείχα ήταν εκείνο του 2009, οπότε είχε ποσοστό 44%. Σήμερα 9 στους 10 ψηφοφόρους εκείνου του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, κρατούν μια σταθερή απόσταση από το σημερινό και είναι σε αναζήτηση. Κάποιοι δοκίμασαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση του νέου.Ζήσαμε την αντιπαράθεση του νέου με το παληό, είδαμε και το νέο. Χρειαζόμαστε το άλλο, το διαφορετικό,κάτι ουσιαστικό για τη χώρα.Στόχος, είναι 1000 άνθρωποι να υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις θα κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».

Δημοσιογράφος: Θα έλεγα ότι το ίδιο προσπαθούν οι κκ Θεοδωράκης και Θεοχαρόπουλος και η κα Γεννηματά.

Γ. Φλωρίδης: «Η διαφορά του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ότι αποσκοπεί στο να βάλει μέσα την κοινωνία και να μην αποτελεί μια  συνεννόηση κορυφής, η οποία ανεξαρτήτως των προθέσεων των πρωταγωνιστών της, θα μοιάζει με διαδικασία νομής, όπως άλλες κατά το παρελθόν. Ποιός θα είναι αρχηγός κλπ».

Δημοσιογράφος: Απ ότι κατάλαβα αυτές οι συννενοήσεις…μπάταραν , ακριβώς διότι δεν τα βρήκαν στο ποιός θα είναι αρχηγός. Γιατί λοιπόν να εγκαταλείψουν τα μαγαζάκια τους και να πάνε σε μια νέα περιπέτεια για ένα μεγαλύτερο μαγαζάκι, το οποίο-ενδεχομένως-δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν;

Γ.Φλωρίδης: Τουλάχιστον αυτό έγινε αντιληπτό από τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν. Η δική μας προσπάθεια επιχειρεί να εμπλέξει την κοινωνία του κόσμου, που αισθάνεται ότι δεν εκπροσωπείται πλέον.

*Για τη θέση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ. Αναφορικά με τη ΝΔ, έχουμε μια δεδηλωμένη πρόταση Μητσοτάκη να την οδηγήσει σε εκσυγχρονιστικά μονοπάτια , αλλά φοβάμαι ότι -μέχρι τώρα- αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, επειδή παραμένει δεσμευμένη σε παληές αντιλήψεις και βρίσκεται πολύ μακριά από τις σημερινές ανάγκες της χώρας».