ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φίλης κατά Αμβρόσιου και Κυριάκου Μητσοτάκη

Εμφανώς φορτισμένος και σε προσωπικό τόνο απάντησε ο Νίκος Φίλης στην επίθεση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι απειλείται η ζωή του.

«Ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο στην επαρχία του με φωτογραφία μου, με αποκαλεί φίδι και ένα γνωμικό –δεν ξέρω που το βρήκε- ότι όλοι οι χοντροί είναι βλάκες. Τόσο προσβλητική επίθεση, όχι απέναντι σε μένα, απέναντι στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι. Προσβλητική επίθεση στους ανθρώπους με υπνική άπνοια», είπε, κάνοντας λόγο για αντιχριστιανική εκστρατεία.

«Χτύπησε τις καμπάνες στις εκκλησίες για να προαναγγείλει το θάνατό μου, είναι το επόμενο βήμα από το να μου σαπίσει το χέρι, ευτυχώς ο Θεός είναι μακρόθυμος και δεν ακούει Αμβρόσιους, αλλά μπορεί κάποιος από αυτούς τους λεβέντες, όπως αποκάλεσε ο Αμβρόσιος αυτούς της Χρυσής Αυγής, οργανωμένος ή ανοργάνωτος,εμφορούμενος από μίσος να θελήσει να υποκαταστήσει το Θεό, δεν τον φοβάμαι», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε και στον Δημήτρη Κουτσούμπα που αναφέρθηκε στον παππού τον ιερέα που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, λέγοντας πως προφανώς δεν αφορά όλους όσα ανέφερε.

Σε ότι αφορά στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους αιώνιους φοιτητές και ότι ο ίδιος έφερε μια διάταξη επειδή δεν έχει πάρει πτυχίο, είπε ότι δεν τον μειώνουν όσα του καταλογίζει. «Έχω μια δημόσια πορεία, λυπάμαι που αποδεικνύεται ότι είναι υποκινητής λάσπης στα ΜΜΕ και νομίζει ότι στραπατσάρει το έργο της κυβέρνησης… Δεν είμαι πριγκιπόπουλο, να με κρίνετε από το έργο μου ως υπουργού Παιδείας», υποστήριξε.

Πηγή: cnn.gr