ΕΙΔΗΣΕΙΣ
enoikia-spitia-foroi

Υψηλότεροι φόροι σε εισοδήματα από ενοίκια

Υψηλότερους φόρους θα καταβάλλουν όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια καθώς αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης.

Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή αν και διατηρείται η αυτοτελής κλίμακα φορολόγησης, αυξάνονται οι συντελεστές φόρου 11% και 33% σε 15% και 35% ενώ προστίθεται ένα νέος υψηλός συντελεστής 45% για ετήσια ποσά ενοικίων πάνω από 35.000 ευρώ.

Ακόμα και οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ένα μικρό ακίνητο και εισπράττουν ετησίως εισοδήματα της τάξεως των 1.000-2.000 ευρώ θα δουν το εκκαθαριστικό της εφορίας «φουσκωμένο» το επόμενο έτος.

Σε συνδυασμό με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερους φόρους.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει το νέο σχέδιο για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μεταφέροντας περισσότερα βάρη σε όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Επί της ουσίας στις προθέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να αυξηθούν οι συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου ο οποίος επιβάλλεται σήμερα για ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να «αντλήσει» επιπλέον 200 εκατ. ευρώ…

Πάντως ιδιοκτήτης ακινήτου με ετήσια εισοδήματα από ενοίκια ύψους 2.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 300 ευρώ, δηλαδή 80 ευρώ περισσότερα.

Πηγή: enikonomia.gr