ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ryanairnew

Υπογραφές κατά των απεργιών ζητάει η Ryanair (φωτό)

Να υπογράψουν κατά των απεργιών που πραγματοποιούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), ζητάει από τους έλληνες πολίτες η Ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία Ryanair, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με ανάρτηση της στο twitter, η εταιρεία αναφέρει ότι «Λόγω απεργίας των ΕΕΚ ακυρώνονται οι πτήσεις μας προς/από/εντός Ελλάδος» ζητώντας από τον κόσμο να υπογράψει κατά των απεργιών και παραθέτοντας το λίνκ ενός ιστότοπου που όμως δεν αφορά τις απεργίες των ελεγκτών στην Ελλάδα, αλλά στη Γαλλία.

Δείτε την ανάρτηση, η οποία έχει δεχτεί δεκάδες αρνητικά σχόλια από τους χρήστες του twitter:

Στον ιστότοπο keepeuropesskiesopen.com, κρατήστε τους ουρανούς της Ευρώπης ανοιχτούς δηλαδή, η εταιρεία διεξάγει καμπάνια, για να αποτρέψει όπως η ίδια υποστηρίζει τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις πτήσεων των επιβατών, όταν απεργούν τα συνδικάτα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Αναφέρει μάλιστα πως από το 2009, οι γάλλοι ελεγκτές έχουν πραγματοποιήσει 43 μέρες απεργιών, «κλείνοντας τους ουρανούς πάνω από την Ευρώπη και προκαλώντας ματαιώσεις πτήσεων για εκατομμύρια κόσμου στην Ευρώπη».

Η Ryanair, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει δράση για να αποτρέψει τις διακοπές πτήσεων εξαιτίας των απεργιών των ελεγκτών.

Επισημαίνει ακόμη πως όταν φτάσει στο 1 εκατομμύριο υπογραφές, θα αποστείλει το σχετικό αίτημα στις Βρυξέλλες, παροτρύνοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο να πάρουν μέτρα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Στην ουσία, κάνει λόγο για «επαναλαμβανόμενο εκβιασμό» από τους ελεγκτές και ζητάει να αφαιρεθεί το συνταγματικό δικαίωμα που έχουν στην απεργία.