TOUMPA-10

ΤΩΡΑ: Οπαδοί του ΠΑΟΚ στα δικαστήρια για τη δίκη των 13 συλληφθέντων!

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται σήμερα οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ήδη αυτήν την ώρα περίπου 3ο οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στα δικαστήρια. Ισχυρή δύναμη της αστυνομία βρίσκεται στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ακόμη και έξω από την αίθουσα του Α’ τριμελούς πλημμελειοδικείου όπου θα γίνει η δίκη με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Πιο συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστούν 13 από τους 15 συλληφθέντες, ενώ οι άλλοι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η δίκη των ανηλίκων θα γίνει στις 12 Μαΐου.

Η δίκη των δύο ανήλικων, που αφέθηκαν ελεύθεροι, έχει οριστεί για τον προσεχή Μάιο. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, παραμένουν υπό κράτηση.

Νωρίτερα, οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελέως δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη.

Η τελευταία άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πράξεις συνδεόμενος με το νόμο περί αθλητικής βίας, με τις επιβαρυντικές του διατάξεις.

Από το σύνολο των συλληφθέντων (ηλικίας 16 έως 39 ετών), οι 12 κατηγορούνται για τα επεισόδια που ξέσπασαν πριν και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα, ενώ άλλοι τρεις για ενέργειες που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη της επεισοδιακής -όπως εξελίχθηκε- αναμέτρησης, στα πέριξ του γηπέδου.