ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsoxatzopoulos.medium

Τσοχατζόπουλος: Ηθελαν να με εξαφανίσουν γιατί κινδυνεύανε – O Ζήγρας εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκε η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση την «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πρώην υπουργός, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, «παλεύοντας» για τη μείωση της ποινής καθείρξεως των 20 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τα όσα έλαβαν χώρα από το 2006 και μετά, στο πλαίσιο της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων.

«Τα χρόνια μετά το 2006 η εταιρία είχε δυσκολίες να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του έργου των υποβρυχίων. Είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει (…). Έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση, αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Το να μην κάνεις τίποτα και δήθεν να παζαρεύεις είναι καταστροφή και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά», τόνισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την τρίτη ημέρα της απολογίας του. Επιπλέον ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «παραμύθια» τις κατηγορίες σε βάρος του για την προμήθεια των TOR-M1 για την οποία, όπως τόνισε, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 δεν εντόπισε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε κάθε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, τονίζοντας πως ανήκουν στον πρώτο του εξάδελφο Νίκο Ζήγρα όπως και τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στο γραφείο στην Κομνά Τράκα στην Κυψέλη καθώς του είχε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο προκειμένου να κάνει τις δουλειές του.

Πρόεδρος: Γιατί τα καταμαρτυρεί όλα αυτά εναντίον σας ο εξάδελφός σας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, γιατί στη Θεσσαλονίκη μάς ξέρουν (…) Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι’ αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά, διότι κινδυνεύανε.(…)

Εισαγγελέας: Πώς εξηγείτε πως βρέθηκαν αποδείξεις του Ζήγρα και του Οικονομίδη (σ.σ. κατηγορούμενος στην υπόθεση – κατασκευαστής) στο γραφείο σας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Συναντήθηκαν εκεί αφού ο Ζήγρας είχε χώρο στο γραφείο μου(…) Αισθανόταν ασφαλής εκεί ο Ζήγρας και το χρησιμοποιούσε ως χώρο υλοποίησης των σχεδίων του.

Ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος παρακολουθούσε την απολογία του πρώην υπουργού, αντιδρούσε κατά διαστήματα. «Ψεύδεται ο άνθρωπος!» ανέφερε ενώ πρόσθεσε: «Κατέστρεψε τη χώρα και συνεχίζει να μιλάει!».

Επιπλέον ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως οι διαρρήξεις που έγιναν πριν από τη σύλληψή του στο γραφείο του στην Κομνά Τράκα ενορχηστρώθηκαν από την ΕΥΠ, υποστηρίζοντας πως από τον χώρο «έχει εξαφανιστεί υλικό και έχει «μπει» υλικό».

«Η ΕΥΠ τούς έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν και έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα», τόνισε. «Όλα αυτά είναι στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.