ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tsipras-autopsia-thasos-elikoptero

Τσίπρας από τη Θάσο: Αμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων (video)

Μέτρα ανακούφισης για την πύρινη λαίλαπα στη Θάσο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους, γεωργούς, μελισσοκόμους μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν από τη φωτιά, ο ίδιος ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων από το υπουργείο Yποδομών στο 80% των ζημιών και το 20% με μακροχρόνιο δανεισμό.

Αυτοψία πάνω από τα καμένα

Νωρίτερα, με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ έφτασε στη Θάσο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά.

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Όπως είπε ακόμη, του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά (σ.σ. από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Αμέσως μετά, ο ίδιος επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις, τις οποίες έκαψε η πυρκαγιά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Παρόντες ήταν και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Καρατζιάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.

 

Πηγή: euro2day.gr