trofima

Τρόφιμα κάθε μήνα σε 8.500 φτωχούς στη Θεσσαλονίκη!

Μία σακούλα γεμάτη τρόφιμα και φρούτα θα παραλαμβάνουν μία φορά το μήνα 8.500 φτωχά και άπορα άτομα στη Θεσσαλονίκη καθώς αρχίζει η υλοποίηση επισιτιστικού προγράμματος μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Η διανομή αρχίζει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και στο δήμο Θεσσαλονίκη, οι περίπου 5.000 δικαιούχοι θα προσέλθουν στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ για να παραλάβουν τις σακούλες τους.

Την ίδια μέρα επίσης, οι υπόλοιποι 3.500 δικαιούχοι, θα κληθούν να παραλάβουν τα τρόφιμα από τους δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας- Χορτιάτη, Θέρμης, Θερμαϊκού καθώς και στις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Στην σύμπραξη που έγινε συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Τριτέκνων, τα παιδικά χωριά SOS, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Άρσις και η Praksis.

Η σακούλα που θα διανεμηθεί αυτή τη φορά περιλαμβάνει, κοτόπουλο, φακές, φασόλια, μακαρόνια, ζάχαρη, πορτοκάλια και ακτινίδια ενώ σε επόμενη φάση θα προστεθεί κρέας και τυριά.

Το πρόγραμμα ύψους 3.500.000 ευρώ για την σύμπραξη της Θεσσαλονίκης έπρεπε να είχε ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2015 ωστόσο καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων που αντιμετώπισε το αρμόδιο υπουργείο.

«Επιτέλους υλοποιείται αυτό το σημαντικό πρόγραμμα στήριξης απόρων και πρέπει να βρεθεί ο δρόμος ειδικά για αυτά τα προγράμματα να ξεπερνιούνται τα γραφειοκρατικά προβλήματα» είπε στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα προσθέτοντας ότι οι επόμενοι διαγωνισμοί για την αγορά των τροφίμων θα γίνουν από τους δήμους.