ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LIMENIKO

Τραυματίστηκε σοβαρά κυβερνήτης πλωτού περιπολικού του Λιμενικού

Ο κυβερνήτης πλωτού σκάφους του Λιμενικού τραυματίστηκε έξω από το λιμάνι Παναγιούδας της Μυτιλήνης στην προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία ακυβέρνητου σκάφους που ανήκε και αυτό στο Λιμενικό.

Ήταν απόγευμα Δευτέρας όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο κυβερνήτης  σκάφους  του Λιμενικού, ενώ πραγματοποιούσε δοκιμαστικό πλου, βρέθηκε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το πλωτό να μείνει ακυβέρνητο πραγματοποιώντας κυκλικές στροφές.

Το περιστατικό αντελήφθη κυβερνήτης άλλου  περιπολικού σκάφους της  Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης που βρισκόταν στην περιοχή για εκτέλεση περιπολίας.  Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση  ναυτικού ατυχήματος από το ακυβέρνητο σκάφος, ο  συγκεκριμένος κυβερνήτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβιβασθεί σε αυτό με αποτέλεσμα  να πέσει στη θάλασσα να τραυματισθεί  σοβαρά από την προπέλα του ακυβέρνητου περιπολικού.

Ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε άμεσα στο λιμάνι και στη συνεχεία στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης  και   στη συνέχεια διακομίστηκε με αεροπλάνο της Πολεμικής  στο  Ναυτικό Νοσοκομείο  Αθηνών για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε  η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά.