astinomia708_4

Τραγικός ο απολογισμός από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη: 11 νεκροί από την έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα (Φωτό-video)

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία. Στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας, το οποίο μετέφερε εκείνη την στιγμή μέλη των δυνάμεων καταστολής ταραχών.

Το Reuters με νεότερο τηλεγράφημα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 11, εκ των οποίων οι 7 αστυνομικοί, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 36 τραυματίες.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε ζημιές ακόμα και στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου της Κωνσταντνούπολης. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση το Πανεπιστήμιο ανέβαλε για σήμερα τις εξετάσεις λόγω της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες είναι σε υψηλή επιφυλακή. Στο παρελθόν η Κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

astinomia708_4 pane1 poli_6 tu_1 z_9