ΕΙΔΗΣΕΙΣ
idomeni1

Τραβάνε το σχοινί οι Σκοπιανοί! Μετά τα δακρυγόνα ενισχύουν τους φράχτες

Συνεχίζουν την σκληρή στάση τους στο θέμα των συνόρων οι Σκοπιανοί. Με αύρες ενίσχυσαν τους φράχτες στα σύνορα στην Ειδομένη, μια μέρα μετά τα χθεσινά επεισόδια και τις ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν χθες τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι Αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.

Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ’ αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12, όταν κυκλοφόρησε ανάμεσα στους πρόσφυγες η πληροφορία ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για όλους. Ακολούθησαν σκηνές πανζουρλισμού, με πρόσφυγες και μετανάστες να τρέχουν πανικόβλητοι στις σκηνές τους, να παίρνουν τα πράγματά τους και να συγκεντρώνονται μπροστά στο φράχτη.

Τη φωτογραφία από τα… ενισχυμένα σύνορα ανέβασε στο twitter Γερμανός δημοσιογράφος που καλύπτει τα γεγονότα στην περιοχή.

Δείτε την:

idomeni1