facebook

Το Facebook θα ενσωματώσει φίλτρα τύπου Prisma στην υπηρεσία Live

Η τεράστια επιτυχία του Prisma, της εφαρμογής που μετατρέπει τις φωτογραφίες -και τώρα και τα βίντεο- σας σε πίνακες ζωγραφικής, δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από το Facebook.

Στο συνέδριο WSJDLive, ο Chris Cox του Facebook προχώρησε σε μια μικρή παρουσίαση αντίστοιχων καλλιτεχνικών φίλτρων που η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζει να ενσωματώσει στη ζωντανή μετάδοση video μέσω του Facebook Live. Όπως και στο Prisma, έτσι και η υλοποίηση του Facebook μιμείται το στυλ διαφόρων ζωγράφων προκειμένου να αλλάξουν την εμφάνιση του βίντεο με τη μόνη διαφορά ότι στην περίπτωση του Facebook, αυτό συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Το Prisma πάντως δε φαίνεται να μένει πίσω από τις εξελίξεις αφού σήμερα ανακοίνωσε ότι θα φέρει πολύ σύντομα τα δικά του φίλτρα στο Facebook και μάλιστα όχι μόνο στις φωτογραφίες αλλά και στο Facebook Live. Η λειτουργία θα κάνει χρήση του Facebook Live API που η εταιρεία κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και η οποία επιτρέπει σε όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν τη ζωντανή μετάδοση απευθείας στην εφαρμογή τους. Αρχικά το Prisma έχει έτοιμα 10 διαφορετικά στυλ αν και πιθανότατα ο αριθμός αυτός θα ανέβει στα 17 όσο πλησιάζουμε προς την επίσημη παρουσίαση.

Όλα δείχνουν ότι η υλοποίηση του Prisma θα είναι αυτή που θα κυκλοφορήσει πρώτη αφού όπως αναφέρει το Facebook, η δική της πρόταση βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπο στάδιο.

Πηγή: insomnia