ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Χάρβαρντ ακύρωσε την εισαγωγή φοιτητών λόγω ανήθικων memes

Το δημοφιλές πανεπιστήμιο Χάρβαρντ προχώρησε σε ακύρωση της εισαγωγής τουλάχιστον 10 φοιτητών -που είχαν γίνει προηγουμένως δεκτοί από το πανεπιστημιακό ίδρυμα- λόγω… προσβλητικών memes.

Ειδικότερα, οι εν λόγω φοιτητές είχαν ποστάρει σε ένα γκρουπ στο Facebook προσβλητικά memes, στα οποία αστειεύονταν για την κακοποίηση παιδιών, το Ολοκαύτωμα αλλά και τη σεξουαλική επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη ομάδα όπου αναρτήθηκαν τα memes -και η οποία ονομάζεται «Harvard Memes For Horny Bourgeois Teens»- υπήρχαν προσβλητικές αναρτήσεις για διάφορες μειονοτικές ομάδες.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία θα ξεκινούσαν τη φοίτησή τους φέτος στο Χάρβαρντ και ήθελαν να μοιράζονται περισσότερο υλικό για «ενήλικες».

Η διοίκηση του πανεπιστημίου πληροφορήθηκε τη δημιουργία του γκρουπ και ξεκίνησε σχετική έρευνα. Μια εβδομάδα αργότερα αποφάσισε να αποβάλει τουλάχιστον 10 φοιτητές που ήταν μέλη της ομάδας.

Πάντως, ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, ονόματι Alan Dershowitz, μιλώντας για το περιστατικό στην εφημερίδα Guardian, δήλωσε πως το πανεπιστήμιο «μπήκε πολύ βαθιά» στην ιδιωτική ζωή των φοιτητών και λογόκρινε την επικοινωνία, η οποία προστατεύεται από τους νόμους περί ελευθερίας του λόγου.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν την απόφαση του ιδρύματος, υποστηρίζοντας πως η τιμωρία ήταν πολύ αυστηρή.