ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σχήμα του προσώπου σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στην απιστία

Το σχήμα του προσώπου τόσο των αντρών όσο και των γυναικών «προδίδει» αν έχουν αυξημένη λίμπιντο και επομένως αν είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον ή την σύντροφό τους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Καναδοί ερευνητές με επικεφαλής τον Στίβεν Άρνοκι του πανεπιστημίου Nipissing στο Οντάριο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γωνίες του προσώπου μας προδίδουν αν είμαστε φωτιά και λάβρα στο κρεβάτι.

Παλαιότερες έρευνες έχουν υποδείξει ότι η αναλογία πλάτους-ύψους του προσώπου (FWHR) συσχετίζεται με την επιθετικότητα, τις τάσεις επιβολής ή την ηθική ενός ανθρώπου. Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος δείκτης συνδέεται και με το πόσο έντονη είναι η σεξουαλική επιθυμία.

Βάσει δύο πειραμάτων που πραγματοποίησαν ο Στίβεν Άρνοκι και οι συνεργάτες του σε ομάδα φοιτητών, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες και οι γυναίκες με υψηλή αναλογία πλάτους-ύψους προσώπου -δηλαδή αυτοί που έχουν πιο πλατύ και τετράγωνο πρόσωπο- έχουν αυξημένη λίμπιντο και κατά συνέπεια είναι πιο ευάλωτοι στην απιστία.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το σχήμα του προσώπου διαμορφώνεται σε σημαντικό βαθμό από την επίδραση ορμονών όπως η τεστοστερόνη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο και στην ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου.

Πηγή: vita.gr