ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΠΑΜΑΚ στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους φοιτητές του!

Ιστορίες επιχειρηματικών ευκαιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διηγηθούν νέοι επιχειρηματίες και start-uppers, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες».

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα έχει κεντρικό ομιλητή τον Αμερικανό επιχειρηματία και επενδυτή Mohamed Geraldez.

Τον κ. Geraldez θα πλαισιώσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και start-uppers: Έφη Καραγκούνη, My Greek Games, Μάριος Σαλμανίδης, Συσκευαστική Πέλλας, Βαγγέλης Νομικός, Turnand. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργαστηρίου, «η επιχειρηματική ευκαιρία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης. Ένας από τους πιο διαδεδομένους ορισμούς του επιχειρηματία, άλλωστε, μας λέει ότι “επιχειρηματίας είναι εκείνος που βλέπει μια ευκαιρία που δεν βλέπουν οι άλλοι και την αξιοποιεί…”. Ποια είναι, όμως, η φύση της επιχειρηματικής ευκαιρίας; Υπάρχει ή δημιουργείται; Τι ρόλο παίζουν το περιβάλλον, η προσωπικότητα, το θεσμικό πλαίσιο και οι προηγούμενες εμπειρίες στην αναζήτησή ή τη δημιουργία των επιχειρηματικών ευκαιριών; Μπορεί ο καθένας μας να δει μια επιχειρηματική ευκαιρία και να την αξιοποιήσει; Πώς η ευκαιρία γίνεται επιχείρηση;».

Η ανακοίνωση του Εργαστηρίου καταλήγει επισημαίνοντας ότι όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ίσως και αυτοί στη συνέχεια αναγνωρίσουν μια επιχειρηματική ευκαιρία εκεί που δεν υπήρχε πριν και υπογραμμίζει ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην ιστορία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Πανεπιστήμιο.