ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ert

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ – Επιστρέφει η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»

Τις νέες δράσεις της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του νέου προγράμματός της, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπης Ταγματάρχης, μαζί με στελέχη της ΕΡΤ.

Ο Λ. Ταγματάρχης παρουσίασε τους άξονες του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΡΤ για πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση έργου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, αναφέρθηκε στο προφίλ της ΕΡΤ 1, ως ενημερωτικού καναλιού, της ΕΡΤ 2 ως κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας και της ΕΡΤ 3 ως βήμα της ελληνικής Περιφέρειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η ΕΡΤ θα προσφέρει καθημερινά έξι δελτία ειδήσεων, ενώ οι ενημερωτικές της εκπομπές θα καλύπτουν τρεις ζώνες (δύο πρωινές και μία απογευματινή). Επίσης, στο φετινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1:

  • Επανέρχεται το «Μένουμε Ελλάδα»
  • Θα μεταδίδεται καθημερινή ημίωρη εκπομπή υγείας με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη
  • «Ο Καιρός στην Ώρα του» πριν από το δελτίο των 21.00 ενισχύεται και με δελτίο καιρού για αγρότες, το οποίο επανέρχεται στην ΕΡΤ.
  • Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα περιλαμβάνεται ένθετο 10λεπτο για τον πολιτισμό, ενώ θα υπάρχει και καθημερινό πολιτιστικό μαγκαζίνο από τις 16.00 – 17.45.
  • Το Champions League, η Euroleague και όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις συνεχίζουν στον «αέρα» της ΕΡΤ.
  • Προστίθενται νέες εκπομπές, όπως οι «Focus Economy», «Επωνύμως», «Road», «Ρεπόρτερ», «Διπλανή πόρτα», «Made in Greece».
  • Συνεχίζονται οι εκπομπές «Προσωπικά», «Ειδικές Αποστολές» «Μηχανή του Χρόνου», «FOCUS», «Ειδικές Αποστολές», «EUROPE», «Επτά».

Τέλος, το μέλος του ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Έλλη Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι η ΕΡΤ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ (μέσω του 1,5% και του προγράμματος «μικροφίλμ») ενώ το ποσό θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, Τάσος Συμεωνίδης, ο γενικός διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης και ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Παναγιώτης Τσολιάς.