ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αθλητικό παρελθόν της Ζωής Λάσκαρη

 

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη,  θεωρείται, μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη, μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

 

O τίτλος της Σταρ Ελλάς αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η αφορμή ώστε ο τελευταίος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961.

Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε την Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος και άλλους.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 μέχρι σήμερα και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη (πρώην σύζυγος του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου). Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε άλλη μία κόρη, τη Μάρθα (που είχε παντρευτεί τον Βλάσση Μπονάτσο). Ο άνδρας της, γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού, είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Η ίδια στο παρελθόν είχε υπάρξει αθλήτρια του Άρη στο μπάσκετ, ενώ δήλωνε Άρης και Ολυμπιακός. Μάλιστα, είχε δώσει το παρών στο «Nick Galis Hall» σε ματς του Άρη με την Αρμάνι Μιλάνο για το EuroCup της σεζόν 2015-16 και είχε κάνει και δηλώσεις μετά τον αγώνα…

Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν υπήρξατε αθλήτρια του Αρη;

«Βέβαια, έπαιζα μπάσκετ. Αρχικά ήμουν αθλήτρια του ΒΑΟ, μετά πήγα στον Αρη. Πρέπει να ήμουν 12-13 χρονών όταν έπαιζα στον Αρη. Μoύ άρεσε το μπάσκετ, μου έλεγαν πως ήμουν και καλή. Ο παππούς μου δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένος βέβαια. ‘’Δεν είναι άθλημα αυτό για κορίτσια’’ έλεγε. Αλλες εποχές…

Στην πορεία το παράτησα αφού έτσι κι αλλιώς άλλα ήταν αυτά που κέρδισαν την προσοχή μου. Ο Αρης πάντα έδινε μεγάλη προσοχή στο μπάσκετ. Δεν ήταν τυχαίο πως έφτασε να είναι η κορυφαία δύναμη τα προηγούμενα χρόνια με Γκάλη, Γιαννάκη κι όλους αυτούς τους πολύ μεγάλους παίκτες».

Θέλετε να ευχηθείτε κάτι στον Αρη;

«Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του Αρη στα χέρια τους έχουν πραγματικά σκοπό να φτιάξουν μια μεγάλη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Ας τους ευχηθούμε να τα καταφέρουν. Θα προσπαθήσω να ξανάρθω στο μέλλον».

Δηλώνετε ξεκάθαρα φίλαθλος του Αρη;

«Ναι, Αρης και Ολυμπιακός».