ΕΙΔΗΣΕΙΣ
nato

Τι περιλαμβάνει η γερμανική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Τη δημιουργία μιας ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο η οποία θα αναλάβει να σταματάει τη ροή των μεταναστών στη μεριά της Τουρκίας προτείνει η Γερμανία όπως αποκάλυψε σήμερα ελληνική κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Όπως εξήγησε, η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG, η οποία θα «αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες» και πρόσθεσε ότι τα πλοία της Ελλάδας, θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία, και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βλέπει “με θετικό τρόπο” την ενίσχυση με οκτώ πλοία του πολεμικού ναυτικού.

Επιφυλακτικός πάντως σε σχέση με το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εμφανίστηκε σήμερα σε συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάϊνμάγερ.

Την ίδια ώρα πηγές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που επικαλείται το Politico, δήλωναν ότι δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ αυτή και ότι την κύρια ευθύνη τη φέρει η ΕΕ.

Πηγή: newpost.gr