ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, όπου βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας περιμένουμε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 17 βαθμούς), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή σε νότιους στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση και στροφή τους σε νότιους ασθενείς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και μετά το απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.