ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ αναθεώρησε 33 φορές προς τα πάνω τις προβλέψεις!

«Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η κατά 33 (!) φορές προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Βέλη» για ΔΝΤ και Νέα Δημοκρατία.

Η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ, την οποία το υπουργείο Οικονομικών υποδέχθηκε με μία ελαφρά… ειρωνεία, βρέθηκε στο επίκεντρο του briefing των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Το φθινόπωρο του ’16, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το ’16. Τώρα αποδέχεται ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται 7 φορές άνω του στόχου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Αποδεικνύεται ότι οι καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας ήταν αδικαιολόγητες. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στόχους στις συζητήσεις στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου). Βασικό επιχείρημα η υπεραπόδοση έναντι των στόχων, που εκτός από την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πλέον καταγράφεται και από το ΔΝΤ».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση «είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου».

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς παραμένει η ανάγκη να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα πέραν του 2018. «Επιδιώκουμε μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση, που θα ορίζει συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους», είπε.