ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kosmidis

Τελευταίο αντίο για τον Υφαντή

Του Παντελή Κοσμίδη* Χημ. Μηχανικού, Μέλους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μου έχουν πει κάποιοι καλοί φίλοι, να μην δημοσιοποιώ posts κακοποίησης και βίαιου θανάτου ανυπεράσπιστων ζώων. Τους καταλαβαίνω και συμμερίζομαι ότι είναι αποκρουστικό το θέαμα του νεκρού Υφαντή. Έτσι λεγόταν αυτός ο ταλαίπωρος σκυλάκος, που ζούσε αδέσποτος σε παραλιακή περιοχή των Χανίων.

Κάποιοι τον φρόντιζαν περιστασιακά. Αυτοί ήταν που τον γλύτωσαν και τις 2 προηγούμενες φορές, που κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν γούσταραν τον Υφαντή, του τάϊσαν φόλα, για να ψοφήσει μαρτυρικά μπροστά στα μάτια τους.

Αλλά δεν είναι πάντα με το μέρος του Υφαντή η τύχη. Αυτοί που τον φρόντιζαν, την τελευταία φορά που τον έψαξαν στα γνωστά του λημέρια, δεν τον βρήκαν. Λίγο παρακάτω, βρήκαν αυτό το γεμάτο σακί, δεμένο με επιμέλεια από χέρι ανθρώπινο, μεθοδικό και ψύχραιμο. Μέσα ήταν ο Υφαντής, πνιγμένος με την αγωνία του θανάτου στα κοκαλωμένα άκρα του.

Δείτε καλά το μικρό νεκρό ζώο. Είναι αποκρουστικό, συμφωνώ. Μα πιο αποκρουστικό είναι να φέρεις στο μυαλό σου, αυτόν που έπιασε το φιλικό ζώο, και το έβαλε στο τσουβάλι. Που το δολοφονικό του βλέμμα, είναι το τελευταίο πράγμα που αποτύπωσαν τα έκπληκτα μάτια του μικρού Υφαντή. Που πέταξε το τσουβάλι στη θάλασσα, και σίγουρα έκατσε να βλέπει το ζώο να κλωτσά απεγνωσμένα, για βγει από τη φυλακή του αγωνιώδους θανάτου του. Και σίγουρα θα το άκουγε να κλαίει την ώρα που πίεζε το τσουβάλι κάτω από το νερό.

Δεν θα αντιστάθηκε και πολύ ο μικρός Υφαντής. Αυτοί που τον φρόντιζαν, του έμαθαν να πλησιάζει και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Αυτή του η εμπιστοσύνη, ήταν το τελευταίο πράγμα που τον πρόδωσε. Και έκανε τη δουλειά του φυσιολογικού σου γείτονα πιο εύκολη.

Ο φυσιολογικός σου γείτονας είναι αυτός που χαιρετάς κάθε πρωί και όταν διασταυρώνεστε στο δρόμο, χαμογελάει στο παιδί σου. Ίσως μάλιστα να έχει και μια καλή σειρά στην τοπική κοινωνία των ανθρώπων. Όμως μισεί τα ζώα, πυροβολεί τις γάτες, ή μπορεί η σκύλα, που έχει μονίμως δεμένη στον κήπο για να του φυλάει το σπίτι, να του γκαστρώθηκε πάλι. Ούτε λόγος βέβαια, για να τη στειρώσει. Και του’ρχεται εύκολο να πετά τα κουτάβια στους σκουπιδοντενεκέδες. Βάζει μάλιστα το μικρό του γιο να τον βοηθά, γιατί το πέταγμα των σκουπιδιών είναι αντρική υπόθεση στο σπίτι.

Δες καλά το μικρό κοκαλωμένο Υφαντή. Θυμήσου τον τη άλλη φορά που θα δεις το φυσιολογικό σου γείτονα να κακοποιεί ή να σκοτώνει ζώα. Αν μπορέσεις να σπάσεις τη σιωπή σου και να αποτρέψεις ένα ακόμη έγκλημα, ίσως κάτι να έχει βγει από όλα αυτά.

Σε παρακαλώ, μη ξεχνάς το μικρό Υφαντή. Τουλάχιστον όχι πριν σώσεις κάποιο άλλο ανυπεράσπιστο ζώο, από την άλογη βία τον «καθημερινών φυσιολογικών ανθρώπων.»

Αντίο Υφαντή,

Παντελής Κ

Πηγή είδησης: http://www.zoosos.gr/brikan-ton skulo-nekro-kleismeno-se-tsoubali-sta-xania/#axzz42KkbfhNe

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.