cocktail

Τα 5+1 πιο αγαπημένα κοκτέιλ του καλοκαιριού

Έχετε όρεξη για κοκτέιλ αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Με ελάχιστα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε τις πιο ευφάνταστά και δροσιστικά αλκοολούχα ροφήματα σε ελάχιστο χρόνο. Συγκεντρώσαμε τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για να ετοιμάσετε ένα μικρό ή μεγάλο πάρτι στο μπαλκόνι σας, παρέα με τους φίλους σας και την αγαπημένη σας μουσική!

Caipirinha
Η cachaça είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, και φέτος λόγω των ολυμπιακών αγώνων του Ρίο έχει την τιμητική της! Έχει ιδιαίτερη γεύση και είναι το βασικό υλικό που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε το αρωματικό ποτό!
Υλικά
5 ml cachaça, 1 λάιμ, 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, θρυμματισμένος πάγος.
Εκτέλεση
Κόβετε το λάιμ στα τέσσερα και το τοποθετείτε σε ένα χαμηλό ποτήρι, μαζί με την καστανή ζάχαρη. Στη συνέχεια, τα πιέζετε με ένα γουδοχέρι, ώστε ο χυμός του λάιμ να λιώσει τη ζάχαρη. Προσθέτετε τον πάγο και την cachaça και τα ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι!

 

Moscow Mule

Ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να φτιάξετε το συγκεκριμένο κοκτέιλ, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν θα λέγαμε ότι το ετοιμάζετε με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας… Θα χρειαστείτε μια τζιζιρόμπιρα, σιρόπι ζάχαρης και ένα χάλκινο ποτήρι, στο οποίο σερβίρετε παραδοσιακά για να διατηρεί τη χαρακτηριστική του γεύση!
Υλικά
50 ml βότκα, 15 ml φρέσκος χυμός λάιμ, 1 κ.γ. σιρόπι ζάχαρης, ginger beer, φέτα lime.

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι ζάχαρης. Βάλτε μια κούπα ζεστό νερό, 1 κούπα ζάχαρη και ανακατέψτε. Όταν λιώσει η ζάχαρη, αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Για το κοκτέιλ θα χρειαστείτε ένα χαμηλό ποτήρι μέσα στο οποίο θα βάλετε τη βότκα, το φρέσκο χυμό λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης. Έπειτα, το γεμίζετε με πάγο και ανακατεύετε ενώ συμπληρώνετε με ginger beer και ανακατεύετε εκ νέου. Τέλος, γαρνίρετε με μία φέτα λάιμ.

 

Bloody Mary

Είναι από τα κοκτέιλ που είτε θα το λατρέψετε είτε θα το μισήσετε. Οι απόψεις για το όνομά του διίστανται: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την αιμοδιψή βασίλισσα της Αγγλίας Mary Tudor ενώ άλλοι πιστεύουν ότι συνδέεται με τον συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ που ζητούσε ένα ρόφημα που δεν θα τον πρόδιδε στη σύζυγό του Μέρι Γουέλς, η οποία ήταν αρνητική στην αδυναμία του στο ποτό.

Υλικά
3 κ.σ. βότκα, 6 – 8 κ.σ. τοματοχυμό, 1 – 1 ½ κ.γ. χυμό λεμονιού, 2 – 3 σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire), 2 σταγόνες ταμπάσκο, αλάτι σέλινου, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Το μυστικό για να πετύχει και να μη μοιάζει με αποτυχημένη ντοματόσουπα είναι να παγώσετε καλά όλα τα υλικά. Ξεκινήστε, τοποθετώντας λίγο πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη Worcestershire sauce, τη βότκα και το ταμπάσκο. Ανακατέψτε και ρίξτε και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αλάτι σέλινου. Σερβίρετε με ένα κλαράκι σέλινο.

 

Mojito

Είναι το πιο mainstream κοκτέιλ και αποτελεί μάλλον τη συχνότερη δροσιστική καλοκαιρινή επιλογή, για αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα.
Υλικά
1/2 λάιμ, κομμένο στα τρία, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, λευκή ή μαύρη, 4-5 μεγάλα φύλλα δυόσμου ή μέντας, 50 ml ρούμι, λευκό ή μαύρο, σόδα.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα ψηλό ποτήρι. Πιέστε τα με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε τα φύλλα του δυόσμου ή της μέντας και πιέστε ελαφρώς. Γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο μέχρι την μέση και συμπληρώστε με το ρούμι. Ανακατέψτε καλά με έναν αναδευτήρα και ολοκληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ και λίγο δυόσμο.

 

Long Island Iced Tea

Ένα κοκτέιλ που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ‘70 και πήρε το όνομά του από το Long Island της Nέας Υόρκης.
Υλικά
30 ml βότκα , 30 ml τεκίλα, 30 ml ρούμι, 15 ml κουαντρό, 15 ml χυμό λεμονιού, 15 ml σιρόπι ζάχαρης, 30 ml Coca-Cola, Πάγος.
Εκτέλεση
Σε δύο κινήσεις είναι έτοιμο! Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε πάγο στο ποτήρι και προσθέτετε το μίγμα!

 

Μαργαρίτα

Από τα αγαπημένα ποτά των γυναικών. Σερβίρεται σε ποτήρι μαρτίνι το οποίο έχει αλάτι στις άκρες του!
Υλικά
20 ml κουαντρό, 20 ml χυμό λάιμ, 40 ml τεκίλα.
Εκτέλεση
Βρέχετε ελάχιστα τα χείλη ενός ποτηριού κοκτέιλ και τα ακουμπάτε στο αλάτι που έχετε απλώσει σε ένα πιάτο για να κολλήσει. Βάζετε το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε την τεκίλα, το κουαντρό και μία κούπα παγάκια και ανακατεύετε.
Προσπαθήστε να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συνταγές γιατί κάθε αλλαγή μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τη γεύση. Δώστε βάρος στις αναλογίες λοιπόν, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε στα κατάλληλα ποτήρια! Τσίαρς!

Πηγή: queen.gr