ΕΙΔΗΣΕΙΣ
europa

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ημιτελικών του Europa League

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν για την επόμενη Πέμπτη Σαχτάρ Ντόνετσκ και Σεβίλη, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Λβιβ και η πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα κριθεί στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».

Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 6ο λεπτό, όταν εκδήλωσαν άριστα μια αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τονΒιτόλο, που πλάσαρε τον Πιάτοφ για το 0-1, σε φάση που ξεκίνησαν οι Μπανέγα και Γκαμεϊρό.

Στο 23΄ ο Μάρλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με αριστερό πλασέ, ύστερα από μακρινή μπαλιά τουΡακίτσκι, ενώ στο 35΄ ο σκόρερ έγινε δημιουργός, όταν με σέντρα από αριστερά βρήκε τονΣτεπανένκο στο πρώτο δοκάρι κι εκείνος με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Η Σεβίλη πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, κι αφού στο 75΄ ακυρώθηκε (κανονικό) τέρμα του Γκαμεϊρό για οφ-σάιντ, στο 82΄ ο Γάλλος επιθετικός των Ανδαλουσιανών ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε για το τελικό 2-2.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Δανού μέσου των Ισπανών, Μίκαελ Κρον-Ντέλι, ο οποίος χτύπησε άσχημα στο 70ό λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Κόκε.

Στις καθυστερήσεις 1-0 η Βιγιαρεάλ τη Λίβερπουλ

Η Βιγιαρεάλ με γκολ του Αντριαν Λόπεθ στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League, ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, στο «Άνφιλντ». 

Η πρώτη ευκαιρία στο «Μαδριγάλ» ήταν για τη Λίβερπουλ, όταν στο 5΄ ο Άλεν βρέθηκε κοντά στο σημείο του πέναλτι αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ασένχο.

Οι γηπεδούχοι ανταπέδωσαν στο 11΄ με το (άστοχο) σουτ του Σολδάδο, ενώ στο 21΄ ο Πίνα νικήθηκε από τον Μινιολέ και στο 46΄ ο Μπακαμπού σημάδεψε το δοκάρι των «κόκκινων» με κεφαλιά.

Στο 65΄ ο Μίλνερ βρήκε τον Φιρμίνο, αυτός έπιασε το σουτ, ο Ασένχο απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Στο φινάλε του παιχνιδιού το «κίτρινο υποβρύχιο» πίεσε πολύ, έχασε στο 87΄ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του Μπακαμπού, αλλά λίγο πριν την εκπνοή ο Σουάρεθ βρήκε τον Λόπεθ, που πλάσαρε σε άδεια εστία για το τελικό 1-0.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr