ΕΙΔΗΣΕΙΣ
prosfyges 2

Τέσσερις μετανάστες πέθαναν, 400 διασώθηκαν ανοικτά της Ιταλίας

Ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ανέσυρε τα άψυχα σώματα τεσσάρων μεταναστών και διέσωσε περίπου 400 από υπερφορτωμένο ξύλινο σκάφος στη Μεσόγειο, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης.

Οι τέσσερις νεκροί βρέθηκαν κάτω από το κατάστρωμα και είχαν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία, διευκρίνισε η οργάνωση που έχει έδρα στη Μάλτα Migrant Offshore Aid Station (MOAS) στο Twitter.

H Emergency, έτερη ανθρωπιστική οργάνωση, παρέχει φροντίδες σε άλλον έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο ίδιο σκάφος σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την MOAS.

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, με την οποία οφείλουν να επικοινωνούν οι οργανώσεις όταν προβαίνουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα, ανακοίνωσε ότι περίπου 500 άνθρωποι διασώθηκαν σε τρεις αποστολές διάσωσης που έγιναν τη Δευτέρα, όλες σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την ακτή της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών, δήλωσε παράλληλα ότι πλοίο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει σπεύσει για τη διάσωση των μεταναστών που επιβαίνουν σε φουσκωτό.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, μια τρίτη αποστολή, που αφορά ένα μικρό σκάφος το οποίο μεταφέρει περίπου 20 επιβαίνοντες, βρίσκεται σε εξέλιξη.