ΕΙΔΗΣΕΙΣ
serena-williams-tenis

Τένις: Στην ιστορία η Σερένα Γουίλιαμς με το 7ο Wimbledon, έφτασε την Γκραφ

Δεν σταματά πουθενά η Σερένα Γουίλιαμς, κι ας διάγει το 34ο έτος της ζωής της, όπως απέδειξε χθες βράδυ εμφατικά στο Λονδίνο. 

Η κορυφαία τενίστρια στον πλανήτη νίκησε στον τελικό του Wimbledon με 7-5, 6-3 την Αντζελίκ Κέρμπερ και δεν κατάκτησε απλώς για έβδομη φορά (σε 9 τελικούς!) το διάσημο αγγλικό τουρνουά, αλλά έφτασε την επίσης θρυλική Στέφι Γκραφ στην πρώτη θέση όλων των εποχών με 22 Grand Slam τίτλους στο επαγγελματικό τένις!

Τώρα όμως η Γουίλιαμς θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την Γκραφ και μάλιστα μπροστά στους δικούς της οπαδούς, αρκεί να κατακτήσει το τέταρτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, το US Open.

Ακόμη, πήρε ρεβάνς από την Κέρμπερ για την ήττα στον τελικό του φετινού Australian Open και διατήρησε τη θέση της στο world ranking list, καθώς η Γερμανίδα προσπάθησε να της «κλέψει» την πρωτιά στη WTA.

Η Γουίλιαμς ξεκίνησε καλά, αλλά η Κέρμπερ κατόρθωσε να κρατήσει το σερβίς της ως το εις βάρος της 5-6, οπότε και σέρβιρε για να στείλει το παιχνίδι στο tie break, αλλά η αντίπαλός της με έναν καταπληκτικό winner έκανε το 1-0 κερδίζοντας το πρώτο σετ με 7-5.

H Κέρμπερ συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και στο δεύτερο σετ, κράτησε το σερβίς της και είχε την ευκαιρία για να προηγηθεί με 4-3, αλλά η αντίπαλός της εξάλειψε τον μοναδικό break point της Κέρμπερ σε ολόκληρο τον αγώνα και κατάκτησε εκείνη το σετ.

Η συνέχεια ήταν εύκολη, αφού φτάνοντας στο 5-3 με break η Ουίλιαμς είχε δικό της το σερβίς, έφτασε σε πλεονέκτημα τριών Championship πόντων και έκανε δικό της ακόμη ένα τρόπαιο.