pokemon_screen

Τέλος το πάρτι του Pokémon Go για τη Nintendo

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή από το λανσάρισμα του Pokémon Go, ήταν… χρυσοφόρες για τη Nintendo, αφού οι μετοχές της διπλασίασαν την αξία τους. Φαίνεται όμως πως το πάρτι ήταν ως εδώ!

Η αξία της ιαπωνικής εταιρείας έφτασε τα 42 δισ. δολάρια, αλλά οι μετοχές της ξεκίνησαν από χθες να πέφτουν, σημειώνοντας πτώση έως και 13,9% στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Η πτώση της μετοχής, ποσοστιαία, είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 16 χρόνων.

Φυσικά, αρκετοί έσπευσαν να εξαργυρώσουν τα κέρδη από το μεγάλο ράλι που προηγήθηκε, αναλυτές όμως σημειώνουν πως είναι επίσης δείγμα κάμψης της ζήτησης.

Τι λένε αναλυτές

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι αναλυτές είναι δύσκολο να εντοπίσουν το όφελος που θα έχει για τη Nintendo όλος αυτός ο θόρυβος και η… τρέλα, γύρω από το mobile game. Άλλωστε, δεν της ανήκει η εφαρμογή αλλά έχει μόνο ένα ποσοστό από τα δικαιώματα. Σημειώνουν επίσης, πως μόνο εάν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είχε εγκατεστημένο το Pokémon Go θα δικαιολογούνταν αυτή η τεράστια αύξηση των μετοχών της εταιρείας.

Το επίσημο λανσάρισμα του Pokémon Go στη «μαμά» Ιαπωνία που ήταν να γίνει σήμερα αναβλήθηκε, αφού αναμένεται μεγάλη… κοσμοσυρροή και φοβούνται ότι οι servers δεν θα αντέξουν.

Η είσοδος των Ιαπώνων στο παιχνίδι αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στο mobile game και σίγουρα νέα ευτράπελα στο παγκόσμιο κοινό, είτε είναι Pokémon lovers είτε haters…

Πηγή: gr.pcmag.com