ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Σχεδόν Σαράντα” the final cut Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται το Νοέμβριο Στο Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή

 

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, για μία τελευταία σεζόν στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!

Ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του ετήσιου θεσμού κωμωδίας που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF, αλλά και ο δημιουργός της πρώτης stand up comedy παράστασης για παιδιά, επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για 4 παραστάσεις και κάνει τον χειμώνα μας απολαυστικό και γεμάτο γέλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

INFO:

Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35

Τηλέφωνο | 2310 832 060

Παραστάσεις | Σάββατο 4 & 11 Νοεμβρίου, Κυριακή 5 & 12 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00

Διάρκεια | 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια |10 ευρώ, Προπώληση 8 ευρώ

Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων)

 

Η παράσταση που διασκεδάζουν εξίσου τα παιδιά και οι γονείς τους!

 

Η πρωτοποριακή stand up παράσταση για παιδιά και γονείς που παρουσιάζει ο κορυφαίος κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, επιστρέφει μόνο για 4 παραστάσεις, το Νοέμβριο στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

 

Stand up comedy για παιδιά!

 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που συνεχώς κερδίζει την αγάπη του κόσμου απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Προσαρμοσμένο θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα για τους μικρούς φίλους!

 

Τι είναι το stand up comedy;

 

Το πιο περιεκτικό και δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Στη σκηνή ένας κωμικός παρουσιάζει στο κοινό το κείμενο που έχει ετοιμάσει, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά θέματα και είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένα αστείο. Το κείμενο αναδεικνύεται από την ερμηνεία του κωμικού, με κύρια εργαλεία το σώμα και τη φωνή.

 

Τι είναι το stand up comedy για παιδιά;

 

Ό,τι ακριβώς και το stand up comedy για ενήλικες, μόνο που εδώ τα θέματα και η γλώσσα είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά κι επιλεγμένα, έτσι ώστε κερδίζουν το ενδιαφέρον και να προκαλούν το γέλιο των μικρών θεατών.

 

Γιατί διασκεδάζουν τα παιδιά με το stand up comedy;

 

Διότι είναι από τα λίγα είδη θεάτρου που τα παιδιά παρακολουθούν επί σκηνής θέματα που αφορούν στη ζωή τους, από τη σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο και τους φίλους μέχρι το μέλλον και πώς το βλέπουν, τα επαγγέλματα, τα χόμπι, τους ήρωές τους κι ένα σωρό ακόμα. Ο κωμικός στο stand up comedy για παιδιά δεν είναι απλά ένας επαγγελματίας, αλλά ένας ενήλικας που παρουσιάζει το παιδί που ήταν κι εξακολουθεί να είναι, τουλάχιστον όσο διαρκεί η παράσταση.

 

Γιατί περνάνε εξίσου καλά και οι γονείς;

 

Διότι αυτή η παράσταση αντιμετωπίζει τους ενήλικες θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους. Οι «μεγάλοι» λοιπόν, χωρίς καν να το αντιληφθούν, μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρέα, χωρίς ηλικία, αλλά με συνισταμένη την κωμωδία.

 

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε stand up comedy για παιδιά;

 

Είναι μια διαφορετική και πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται, τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς. Ένας μοναδικός συνδυασμός κοινού που παρακολουθεί με το ίδιο ενδιαφέρον, ενώ έρχονται σε επαφή με ένα υπέροχο είδος κωμωδίας. Άμεσο, περιεκτικό και με ρυθμό. Ένα θέαμα το οποίο όχι μόνο δεν κάνει τους γονείς να πλήττουν, απεναντίας το παρακολουθούν με το ίδιο ενδιαφέρον που έχουν τα παιδιά τους γι’ αυτό!

 

 

Γιώργος Χατζηπαύλου

 

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ασχολείται επαγγελματικά με το stand up comedy από το 2007. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους του είδους στην Ελλάδα, καθώς στέγασε μόνιμα stand up comedy παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές κι έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, το θέατρο Εν Αθήναις, το θέατρο Παραμυθίας, το House of Art και σε πληθώρα θεάτρων και σκηνών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του πρώτου ετήσιου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας στην Ελλάδα που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF και τα παιδιά, και κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το ίντερνετ σαν δημιουργός χιουμοριστικών προγραμμάτων κι εκπομπών.

Εκτός από τις παραστάσεις stand up comedy, κατά καιρούς, παραδίδει σεμινάρια πάνω στο είδος αυτό.

Το 2016 συμμετείχε στο πρώτο TedX Kids που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, από το οποίο κράτησε μία φράση που άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τη ζωή, η φράση αυτή έλεγε ότι «αν σκέφτεσαι σαν παιδί, γίνεσαι καλύτερος ενήλικας»

 

 

INFO:

Θέατρο Αθήναιον / μικρή σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35

Τηλέφωνο | 2310 832 060

Παραστάσεις | Σάββατο 4 & 11 Νοεμβρίου, Κυριακή 5 & 12 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 12:00

Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια |10 ευρώ (κανονικό) 8 ευρώ (ανέργων), 24 ευρώ (οικογενειακό 3 ατόμων), 28 ευρώ (οικογενειακό τεσσάρων ατόμων).

Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων)