PLANECRASH2_539_355

Συντριβή αεροπλάνου στο Σινά: Δυο συλλήψεις για τη βόμβα

Δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου Sharm el-Sheikh κρατούνται από τις αρχές της Αιγύπτου με την υποψία πως βοήθησαν τους δράστες να περάσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό Metrojet αεροπλάνο. Από τη συντριβή του αεροπλάνου στις 31 Οκτωβρίου πέθαναν και οι 224 επιβαίνοντες.

«Δεκαεπτά άνθρωποι κρατούνται και δύο από αυτούς με την υποψία πως βοήθησαν να περάσει η βόμβα στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters. Οι πληροφορίες έρχονται λίγη ώρα μετά τη δήλωση του επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας πως η συντριβή του αεροπλάνου οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

«Μπορεί να πει κάποιος κατηγορηματικά ότι ήταν μια τρομοκρατική πράξη», σημείωσε ο Alexanter Bortnikov, επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών FSB. Μετά από εξέταση στα τμήματα του αεροπλάνου και τα υπάρχοντα των επιβατών, οι ειδικοί εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης εξερράγη μια βόμβα με 1,5 κιλό TNT», συμπλήρωσε.

Η συντριβή του αεροπλάνου Metrojet (Kogalymavia) A321 ήταν το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στη σύγχρονη ιστορία της ρωσικής αεροπορίας.

Πηγή: RT