ΕΙΔΗΣΕΙΣ
apodeixeis-elegxoi-tameiaki-mixani

Συνεχίζεται το σαφάρι ελέγχων των εφοριακών – Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα νέα 48ωρα λουκέτα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις, από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με πηγές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), 48ωρο «λουκέτο» επιβλήθηκε σε μπαρ στον παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης προς αεροδρόμιο, καθώς μετά από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, σε έλεγχο σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από την Παρασκευή και για 48 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο συμβάν στη Λίνδο της Ρόδου, όπου τουρίστες εξέφρασαν πολλά παράπονα για μη χορήγηση αποδείξεων και υπερβολικές χρεώσεις μέχρι και 15 ευρώ από ιδιοκτήτες γαϊδουριών, πηγές της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Σύλλογος που έχει τη σχετική εκμετάλλευση, δεν έχει προχωρήσει καν σε έναρξη εργασιών στην Εφορία.

Κατάσχεση παρτίδας λαθραίων τσιγάρων

Εξάλλου, ελεγκτές του πέμπτου Τελωνείου Πειραιά, κατόπιν πληροφοριών που είχαν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, εντόπισαν μεγάλη παρτίδα λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

Κατασχέθηκαν 10.430.000 τσιγάρα, των οποίων οι δασμοί και οι φόροι φθάνουν τα 2.000.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη παρτίδα είχε δηλωθεί ως φορτίο με πετσέτες και είχε τελικό προορισμό τα Σκόπια. Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.