ΕΙΔΗΣΕΙΣ
intel-sign-23

Συνεργασία έκπληξη της Intel με την ARM!

Με τη συμφωνία αυτή, η τεχνολογία/τεχνογνωσία Artisan IP της ARM θα συνδυαστεί με τις εκπληκτικές δυνατότητες που προσφέρει η διαδικασία των 10nm στα νέα εργοστάσια/χυτήρια της Intel, ώστε να να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη σχέση απόδοσης με την κατανάλωση ενέργειας.

Η είδηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί έκπληξη για πολλούς λόγους. Η ARM τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο πραγματικός ανταγωνιστής της Intel και μάλιστα αποτελεί τον βασικό λόγο που η Intel απέτυχε να κυριαρχήσει στον χώρο των φορητών συσκευών με τους Atom. Μέχρι πριν μερικά χρόνια τα εργοστάσια/χυτήρια της Intel ήταν ιδιαίτερα εξειδικευμένα καθώς οι εγκαταστάσεις παραγωγής της, οι κατασκευαστικές στρατηγικές της και οι πόροι της ήταν όλα προσανατολισμένα σε μεγάλους ακριβούς επεξεργαστές και όχι στην παραγωγή πολλών φτηνών υλοποιήσεων για φορητές συσκευές.

Με την κίνηση αυτή η Intel δείχνει ότι ίσως δεν έχει εγκαταλείψει τελείως τις βλέψεις της στην αγορά των φορητών συσκευών -αν και δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή πνευματικής ιδιοκτησίας ανάμεσα στις δύο εταιρίες.

Η τεχνολογία των 10nm θα επιτρέψει στην ARM να υλοποιήσει άμεσα την δημιουργία chip με πολύ περισσότερα κυκλώματα χωρίς να αυξηθεί σημαντικά το εμβαδόν τους και η ανάγκη τους σε ενέργεια.

πηγή PC Magazine