ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ για τα θύματα του Μάντσεστερ

Την πρώτη του σόλο συναυλία θα δώσει σήμερα στο O2 Ritz στο Μάντσεστερ ο Λίαμ Γκάλαχερ και, όπως ανακοίνωσε, τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατική επίθεσης, στο Manchester Arena.

Όπως δήλωσε ο πρώην τραγουδιστής των Oasis, «η συναυλία θα δινόταν ούτως ή άλλως, και όλοι πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε, να κάνουμε τους ανθρώπους να περάσουν ευχάριστα».

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ θα ενισχύσουν την εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας «We Stand Together» του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού και του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ για τις οικογένειες των θυμάτων.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από το περιοδικό Manchester Evening News, στο οποίο ο τραγουδιστής δήλωσε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση: «Είναι εξωφρενικό, παιδιά και άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Για ποιο λόγο;».

Ο ίδιος ο μουσικός, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena, είχε γράψει στο Twitter: «Είμαι σε απόλυτο σοκ και συντετριμμένος για το τι έχει περάσει το Μάντσεστερ, στέλνω αγάπη και φως σε όλες τις οικογένειες».
Αξίζει να αναφέρουμε πως η φιλανθρωπική συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ είναι η πρώτη από τέσσερις εμφανίσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο (ακολουθούν Λονδίνο, Δουβλίνο και Γλασκόβη). Τον Αύγουστο θα κάνει την πρώτη του σόλο εμφάνιση στη Βόρεια Αμερική, στο Φεστιβάλ Osheaga Fest, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η προηγούμενη μπάντα του Λίαμ Γκάλαχερ «Beady Eye» διαλύθηκε το 2014. Από τότε ο τραγουδιστής συνεργάζεται με τους παραγωγούς Γκρεγκ Κούρστιν και Άντριου Ουάιατ των Miike Snow για το σόλο άλμπουμ του «As You Were» που αναμένεται τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως σε εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μάντσεστερ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή και αργότερα, το πλήθος άρχισε αυθόρμητα να τραγουδά τους στίχους του «Don’t Look Back in Anger» των Oasis.