ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός για ληστεία στο Bitfinex: Εκλάπησαν 120.000 bitcoins, αξίας 72 εκατ. δολαρίων!

To Bitfinex είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ανταλλακτήριο bitcoins με βάση το δολάριο και είναι ιδιαίτερα γνωστό στον χώρο του ψηφιακού νομίσματος για τα μεγάλα αποθέματα ρευστότητάς του.

Ωστόσο, πρόσφατα δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς, όπως είπε στο Reuters ο Ζέιν Τάκετ, Director of Community & Product Development την Τετάρτη, 119.756 bitcoins εκλάπησαν από λογαριασμούς χρηστών, με τη διοίκηση να μην έχει καταλήξει ακόμα σε απόφαση σχετικά με το πώς θα καλύψει τις ζημιές.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία έχει αναφέρει ήδη το περιστατικό στις αρχές και συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες του χώρου της ανάλυσης blockchain για τον εντοπισμό των κλεμμένων bitcoins.

Πέρυσι, η Bitfinex είχε ανακοινώσει συνεργασία με την BitGo, που χρησιμοποιεί εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των «καταθέσεων». Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η BitGo, δεν διαπιστώθηκε παραβίαση των servers της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα δύο μήνες αφού η Bitfinex κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 75.000 δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές για υπόθεση παράνομων συναλλαγών σε bitcoins και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Η μεγάλη ληστεία τoυ Bitfinex προκάλεσε πτώση των τιμών του Bitcoin, φέρνοντας στην επιφάνεια μνήμες 2014, με την κατάρρευση του Mt Gox, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι είχαν χαθεί bitcoins αξίας 500 εκατ. δολαρίων εξαιτίας επίθεσης από χάκερ.