tsipras

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την πρόεδρο της ΖΤΕ

Η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ στη Σαγκάη. 

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από την πρόεδρο του ομίλου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εταιριών προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα.

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρία σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ τόνισε ότι η εταιρία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες της ΖΤΕ.

Η κινεζική εταιρία είναι παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες και η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας. Επενδύει ετησίως 10% των εσόδων της στην έρευνα και ανάπτυξη. Το 2015 είχε έσοδα 13.7 δισ. ευρώ και κέρδη 85 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία ΖΤΕ -FORTHNET 

Παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη μάλιστα στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασία της ΖΤΕ με την ελληνική FORTHNET για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.