ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο 100% η πληρότητα σε ξενοδοχεία σε Ξάνθη, Κοζάνη και Νάουσα από χιλιάδες καρναβαλιστές

Ως μάννα εξ ουρανού αναμένουν το τριήμερο της αποκριάς οι ξενοδόχοι, αλλά και οι υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις, των τριών πόλεων της Βόρειας Ελλάδας που διοργανώνουν τις μεγαλύτερες καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν να κάνει κάποια κράτηση δωματίου από εδώ και πέρα για την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να γνωρίζει πως άργησε… Η πληρότητα ήδη αγγίζει το 100%, καθώς ο κόσμος φαίνεται πως διψάει για διασκέδαση σε Ξάνθη, Κοζάνη και Νάουσα, ενώ και οι σταθερές ή και μειωμένες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βοήθησαν ώστε το σύνολο των διαθέσιμων δωματίων να είναι εδώ και μέρες κλεισμένο από καρναβαλιστές!

Ξάνθη: Ίδιες τιμές, 100% πληρότητα με επισκέπτες από όλη τη χώρα

Όπως δήλωσε στο Press724.gr ο κ. Κυρατζόγλου Γιώργος, ταμίας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, στην Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο δωμάτιο εδώ και μέρες.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τις γειτονικές πόλεις της Καβάλας και της Κομοτηνής καθώς απ’ ότι φαίνεται αρκετοί επιλέγουν τις πόλεις αυτές ως βάση για την μετακίνησή τους προς την Ξάνθη.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε ούτε στην Καβάλα υπάρχει πλέον ελεύθερο δωμάτιο, ενώ στην Κομοτηνή υπάρχουν λίγα ακόμα, περίπου 60 διαθέσιμα δωμάτια», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κυρατζόγλου.

Οι τιμές παραμένουν στα ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, με το δίκλινο να τιμάται κατά μέσο όρο μεταξύ των 50 και 55 ευρώ. «Όταν δεν έχεις, δεν μπορείς να δώσεις και παραπάνω. Αν οι τιμές ανέβαιναν ο κόσμος δε θα μπορούσε να έρθει», εξηγεί ο ίδιος.

Η δημοφηλία του καρναβαλιού της Ξάνθης έχει σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες του να προέρχονται από όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί και από αρκετούς Βούλγαρους, ανακόπηκε καθώς οι χαμηλές τιμές για τους Έλληνες θεωρούνται ακόμη υψηλές για το δικό τους βαλάντιο.

Τέλος οι συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις «σαφώς και μας ανησυχούν» δηλώνει ο κ. Κυρατζόγλου και προσθέτει πως «αν συνεχιστούν θα υπάρξει πρόβλημα» που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε ακυρώσεις.

Κοζάνη: Από τους μεμονωμένους καρναβαλιστές στροφή σε χορευτικά συγκροτήματα

Η κρίση επηρέασε τον αριθμό των μεμονωμένων επισκεπτών που επιλέγουν να ξεφαντώσουν στο καρναβάλι της Κοζάνης, ωστόσο οι ξενοδόχοι της πόλης βρήκαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τη διαφαινόμενη πτώση στις κρατήσεις τους.

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη Γιώργο, ιδιοκτήτη μεγάλου ξενοδοχείου της πόλης και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Κοζάνης, «απευθυνθήκαμε σε χορευτικά group που γεμίζουν τα δωμάτια και η πληρότητα την ερχόμενη εβδομάδα θα αγγίζει το 100%».

Το 90% του κόσμου που θα βρεθεί για να διασκεδάσει και θα διανυκτερεύσει την επόμενη εβδομάδα στην πόλη της Κοζάνης προέρχεται από την Αθήνα, ενώ το υπόλοιπο 10% μοιράζεται σε υπόλοιπες πόλεις και περιοχές της χώρας. Όσο για τους Θεσσαλονικείς στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν να βρεθούν αυθημερόν στην Κοζάνη καθώς η απόσταση είναι πολύ μικρή και αποφεύγουν τα επιπλέον έξοδα από μία ή παραπάνω διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της πόλης σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι και μειωμένες περίπου κατά 20 ευρώ σε σχέση με τρία χρόνια πριν όταν και ένα δίκλινο κόστιζε κατά μέσο όρο 80 ευρώ και φέτος 60 ευρώ.

Ανησυχία και στους επαγγελματίες της Κοζάνης προκαλούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ειδικά από τη στιγμή που ατές τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να εντείνονται.

Νάουσα: Η πόλη περιμένει 20.000 επισκέπτες την Κυριακή της αποκριάς

Υψηλή αποδείχθηκε και φέτος η ζήτηση για ένα δωμάτιο στη Νάουσα, καθώς όπως δήλωσε στο Press724.gr, ο κ. Μάντσιος Δημήτρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού της Νάουσας, δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο δωμάτιο.

«Η πληρότητα είναι ήδη στο 100%. Περιμένουμε περίπου 20.000 επισκέπτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντσιος.

Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες «προέρχονται από την Κεντρική Μακεδόνια, με μεγάλη δεξαμενή τη Θεσσαλονίκη, στην οποία στοχεύσαμε άλλωστε και με ραδιοφωνικά σποτ», πρόσθεσε

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός πως ένας μικρός αλλά σημαντικός αριθμός προέρχεται από νησιά.

Οι τιμές των δωματίων στην πόλη της Νάουσας παρουσιάζουν μία πτώση της τάξης του 10% σε σχέση με πέρυσι και για ένα δίκλινο κυμαίνονται από 75 έως και 100 ευρώ.

Τέλος όπως δήλωσε ο κ. Μάντσιος, έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία των αρχών της πόλης με τους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα στην γύρω περιοχή, οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως δε θα υπάρχουν κινητοποιήσεις που να δυσκολέψουν την προσέλευση των επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κόπτσιου