ΕΙΔΗΣΕΙΣ
agrotes athina 2

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες – Ένταση με την αστυνομία (φωτο)

Στο υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης βρίσκονται οι  αγρότες που έφτασαν νωρίς το πρωί από την Κρήτη. Οι αγρότες ζητούν να δούν τον υποτυργό Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στο υπουργείο.

Διαπραγματεύονται με την αστυνομία να τους επιτραπεί συμβολική κατάληψη του υπουργείου για δύο ώρες και ζητάνε την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τον χώρο. Επικρατούν υψηλοί τόνοι και τα πνεύματα είναι οξυμένα.

Από τις 8:00 ένα περιπολικό έχει σταματήσει την κυκλοφορία στη διασταύρωση της Αχαρνών με τη Μάρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς έχει υποχρεώσεις στη Βουλή.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Είκοσι τρακτέρ κατεβαίνουν προς την πρωτεύουσα από τη Λάρισα, η Αστυνομία πάντως έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου στην Αττική, για να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά. Η τελευταία ζώνη θα είναι στο κέντρο της Αθήνας, από την Πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

htkana3

htkana4 (1)

Πηγή: newsbeast.gr