ΕΙΔΗΣΕΙΣ
katidis

Στον εισαγγελέα η υπόθεση Κατίδη

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν έχω καμία σχέση με το συμβάν και όλα αυτά που γράφονται» ανέφερε την Κυριακή μέσω instagram ο Γιώργος Κατίδης, αλλά χθες -παρά την παρέλευση του αυτοφώρου- δεν επέλεξε να παρουσιαστεί αυτοβούλως στην αστυνομία ώστε να αρνηθεί ότι άναψε εκείνος το φυτίλι των επεισοδίων στον αγώνα Ηρακλής Αγίου Λουκά – Πυρσός Πετριάς για τον 2ο όμιλο της Β” κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας (ουσιαστικά τρίτο ερασιτεχνικό επίπεδο, αφού υπάρχει και Α1 και Α”).

Παρέμεινε άφαντος (κυκλοφόρησε ότι βρέθηκε στο Καϊμακτσαλάν), παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και προωθήθηκε στον εισαγγελέα. Οι μάρτυρες άλλωστε κατανομάζουν στις καταθέσεις τους τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής Νέων ως υπεύθυνο για τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν. Υστερα από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα (πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση στον νόμο περί αθλητισμού).

«ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ»
Εν τω μεταξύ, χθες είδε το φως της δημοσιότητας και το φύλλο αγώνος του επίμαχου αγώνα, στο οποίο ο διαιτητής Γιώργος Ταγκαλίδης δεν ανέφερε το ονοματεπώνυμο του Γιώργου Κατίδη (που παρεμπιπτόντως είναι χωρίς ομάδα μετά την καλοκαιρινή αποχωρησή του από τον Λεβαδειακό), αλλά περιέγραψε τα επικίνδυνα χτυπήματα ενός άγνωστου με το Νο5.

«Ο ποδοσφαιριστής με το Νο5 ήρθε με 10′ καθυστέρηση και μέχρι τότε η γηπεδούχος ομάδα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Μου είπαν ότι επειδή είναι Σάββατο και τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοιχτά, ο σέντερ φορ είναι ακόμα στον δρόμο και θα καθυστερήσει λίγο. Εχει δηλωθεί κι έρχεται, όπως κι έγινε. Οταν ήρθε με ρώτησε: ?Να μπω;? και τον άφησα να μπει στο παιχνίδι. Στο 58ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής με το Νο5 θεώρησε ένα μαρκάρισμα που του έγινε σκληρό και υπήρξε εξύβριση με τον αντίπαλό του. Εγώ βρισκόμουν στα 15 μέτρα, αλλά άκουσα όσα ειπώθηκαν. Στη συνέχεια το Νο5 πάτησε στο στομάχι τον αντίπαλό του 2-3 φορές, ενώ υπήρξε παρέμβαση παραγόντων κι άλλων ποδοσφαιριστών για να τους χωρίσουν. Εγώ τραβήχτηκα από το σημείο. Τότε μπήκαν και φίλαθλοι, περίπου 20 άτομα, έβλεπα ποδοσφαιριστές να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία, η οποία έφτασε σε περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια. Εγώ έψαχνα να βρω το Νο5, αλλά δεν ήταν καν δηλωμένος. Στα αποδυτήρια ήρθαν οι άνθρωποι της Πετριάς και είπαν ότι τρεις ποδοσφαιριστές πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, ενώ δύο άλλοι πονούσαν σε σημεία που είχαν χτυπηθεί. Η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει άλλη αλλαγή γιατί είχε ήδη προχωρήσει σε τρεις, ενώ είχε και μόνο 13 παίκτες στην αποστολή της. Ρώτησαν αν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα συμβεί άλλο επεισόδιο στη συνέχεια, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω κι έτσι υπήρξε οριστική διακοπή».

ΤΟΝ… ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ
Κι αν το φύλλο αγώνος «καίει» έναν παίκτη… φάντασμα, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Πέλλας Τομόθεος Τσέμτσης κατακεραύνωσε ονομαστικά τον Γιώργο Κατίδη με δηλώσεις του στα ερτζιανά.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από κινητά στις οποίες φαίνεται ποιος είναι. Εμείς θα καλέσουμε τον αρχηγό και τον πρόεδρο της ομάδας να μας πουν ποιος είναι ο νούμερο 5. Αν θέλουν να τιμωρήσουν τον γείτονά τους που δεν ήταν στο γήπεδο, ας το κάνουν. Τον γνώρισαν τα παιδάκια που κάποια ήταν οπαδοί της ΑΕΚ. Ο Σαρίδης άκουσε που έβρισε τα Θεία ο Κατίδης και του είπε δεν ντρέπεσαι να βρίζεις τα Θεία. Και ο άλλος ξεκίνησε να τον χτυπά. Σήκωσε το γόνατο και τον χτύπησε στο στήθος. Το τελευταίο χτύπημα πήγαινε στο κεφάλι. Είναι δολοφόνος όποιος το κάνει αυτό. Είναι δολοφονικά χτυπήματα. Ετρεχα να τους χωρίσω και δεν προλάβαινα. Ο κύριος Κατίδης να βγει να πει την αλήθεια» δήλωσε στον Arena 89,4, ενώ φιλοξενήθηκε και στον ΣΠΟΡ FM τονίζοντας πως «έδωσε κλωτσιά που θα ζήλευε ο Ζαμπίδης. Σήκωνε το πόδι και το κατέβαζε στο στήθος του. Το παιδί μού είπε πως αν του ζητήσει μια συγγνώμη δεν θα προβεί σε μηνύσεις, γιατί γνωρίζει την οικογένειά του. Αναρωτιόταν κι εκείνος γιατί τον χτύπησε τόσο βίαια. Επειδή του ζήτησε τον λόγο γιατί έβρισε τα Θεία;».

Πηγή: sentragoal.gr