ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o-upourgos-eksoterikon-tis-germanias-frank-balter-sainmager

Στη Θεσσαλονίκη ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Φ. Σταϊνμάγερ: Δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή κρίση που να μην έπληξε την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή κρίση των τελευταίων ετών που να μην έπληξε άμεσα την Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σαϊνμάγερ στην ομιλία του στην Εκθεση που εγκαινίασε μαζί με τον Ελληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Διαιρεμένες μνήμες». Πρόσθεσε ότι «στη δική μου χώρα -έτσι μου φαίνεται μερικές φορές- δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα».

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στη χρηματοπιστωτική κρίση, το προσφυγικό και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και άσκησε κριτική σε φωνές εναντίον της Ελλάδας που ακούστηκαν στη χώρα του, λέγοντας: «Ηταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια -και στη δική μου χώρα- για την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ή από τη ζώνη του Σένγκεν. Αντιθέτως θα ευχόμουν να υποστήριζαν και άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι τόσο ακλόνητα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως εσείς εδώ στην Ελλάδα».

Ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θεωρεί την Ελλάδα απαραίτητο και αδιαμφισβήτητο εταίρο.

Υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα βλέπω έναν εταίρο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει ευθύνη. Ενα συγκεκριμένο και πολύ επίκαιρο παράδειγμα είναι η επίλυση του Κυπριακού. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει μια ευκαιρία για μια ιστορική πρόοδο».

Πηγή: ΑΜΠΕ