ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μόνο το DNA του Π. Παντελίδη»

Νέα πορίσματα ανατρέπουν το σκηνικό για τα όσα συνέβησαν στην καμπίνα του μαύρου τζιπ, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης.

Μιλώντας στην Espresso ο κ. Φίτσιαλος, γενετιστής – μοριακός βιολόγος τον οποίο οι συγγενείς του 32χρονου τραγουδιστή όρισαν τεχνικό σύμβουλό τους, αναφέρει: «Στη θέση του συνοδηγού έχουν γίνει πολλές δειγματοληψίες και σε όλες το μόνο γενετικό υλικό που ανιχνεύεται είναι του Παντελή Παντελίδη και όχι γυναίκας (σ.σ. της Φρόσως Κυριάκου που σύμφωνα με τις καταθέσεις ήταν συνοδηγός), είτε είναι στο παράθυρο – τζάμι, είτε είναι στο κάθισμα, είτε στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχει γενετικό υλικό άλλου προσώπου στη θέση του συνοδηγού!
Σε διαφορετικά σημεία του περιβάλλοντος χώρου στη θέση πίσω από τον συνοδηγό, όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, υπάρχει επίσης ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού, γενετικό αποτύπωμα. Στη θέση του οδηγού έχουν γίνει δειγματοληψίες στο τιμόνι και το κάθισμα, όπου, όπως αναμενόταν άλλωστε, βρέθηκε το DNA του Παντελίδη, αφού ο τραγουδιστής είχε σίγουρα οδηγήσει το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου. Το θέμα ήταν αν θα βρεθεί και DNA δεύτερου ατόμου, ειδικά στο τιμόνι, που θα σήμαινε ότι είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι άλλο άτομο πλην του Παντελή Παντελίδη.

Δυστυχώς, οι πέντε δειγματοληψίες είχαν αίμα, πράγμα που δεν μας δίνει πληροφορία για το ποιος οδηγούσε το όχημα εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι το αίμα εναποτίθεται μεταγενέστερα, κατόπιν του δυστυχήματος. Άρα, πάμε στις δύο δειγματοληψίες που είχαν επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία μας δείχνουν ποιος είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι εκείνη την περίοδο. Σε αυτές βρίσκουμε πράγματι και δεύτερο άτομο, πέρα από τον Παντελίδη.

Μέχρι στιγμής έχουμε ισχυρές ενδείξεις για το πιο άτομο είναι αυτό, αλλά πριν ανακοινώσουμε οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε περαιτέρω αποδείξεις. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ειδικών της τροχαίας, μέσω της νομικής οδού, προκειμένου να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη για το δεύτερο άτομο».