ΕΙΔΗΣΕΙΣ
jerrynbrown2802

Στην Καλιφόρνια οι καλλιτέχνες δεν έχουν ηλικία

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν υπέγραψε νόμο που προβλέπει ότι θα αφαιρείται από τις βάσεις δεδομένων για τους εργαζόμενους στον χώρο του θεάματος, όπως η Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων Ταινιών (Internet Movie Database – IMDb) η ηλικία του καλλιτέχνη, αν ο ίδιος το ζητήσει. 

Το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας, Ίαν Καλντερόν έγινε νόμος το Σάββατο από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

«Οι συνδρομητές πρέπει να έχουν τον έλεγχο για το αν θα δημοσιεύεται η ηλικία ή η ημερομηνία γέννησής τους στα συνδρομητικά site που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς», ανέφερε ο Καλντερόν τον περασμένο Ιούνιο, όταν το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
«Το σχέδιο νόμου παρέχει απαραίτητη διευκρίνιση που θα βοηθήσει στην αποτροπή διακρίσεων με βάση την ηλικία σε βάρος ατόμων που αναζητούν εργασία στη βιομηχανία του θεάματος», πρόσθεσε.

Το Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου και Καλλιτεχνών της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου SAG-AFTRA άσκησε πιέσεις για την έγκριση του νομοσχεδίου και η πρόεδρός του Γκαμπριέλ Καρτέρις ζήτησε από τα μέλη του να επικοινωνήσουν την περασμένη εβδομάδα με τον Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ