ΕΙΔΗΣΕΙΣ
toskas

Στην Ειδομένη ο Τόσκας – Σήμερα θα περάσει το πρώτο τρένο

Στην Ειδομένη μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος απο τον αναπλ. γενικό γραμματέα αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, προκειμένου να παρακολουθήσουν απο κοντά και να ενημερωθούν για την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Όπως δήλωσε σε πρωϊνή συνέντευξή του ο υπουργός, μέχρι σήμερα είχαν απομείνει 1.500 πρόσφυγες στην Ειδομένη, οι οποίοι μεταφέρονται, ήδη, με λεωφορεία στις οργανωμένες δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ άλλοι περίπου 2.000 παραμένουν σε ένα βενζινάδικο κοντά στα σύνορα και θα μεταφερθούν και αυτοί, πιθανότατα την Δευτέρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι η επιχείρηση, η οποία είχε σχεδιαστεί πολύ καλά από την αστυνομία, εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο και υπογράμμισε ότι σήμερα θα περάσει και το πρώτο τρένο, αφού οι γραμμές έχουν καθαριστεί.

Επίσης ανέφερε ότι έπρεπε να τελειώνει αυτή η κατάσταση στην Ειδομένη, προκειμένου να φύγουν οι άνθρωποι απο τον λασπότοπο, (τη «φαβέλα», όπως αποκάλεσε τον καταυλισμό) και να εγκατασταθούν σε χώρους με στοιχειώδη στέγη, τροφή επικοινωνίες, ώστε «να τους βάλουμε σε μία σειρά, προκειμένου κάποιοι από αυτούς να επωφεληθούν από τη συμφωνία και να λειτουργήσει το λεγόμενο «relocation», δηλαδή η μετακίνησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».