ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα λευκά η Αθήνα, χιονίζει ακόμη και στο κέντρο

Χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εντονότερα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια προάστια.Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων.
Μετά τη χιονόπτωση και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αθηναίων αύριο Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά, λόγω παγετού.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τις 20.50 της Δευτέρας διεκόπη λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της Λεωφόρου Διονύσου.
Από τις 10 το βράδυ  η κυκλοφορία διεκόπη στη Λ. Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως την περιοχή Ανατολή, καθώς και στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.
Παράλληλα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την οδό Αγίου Μερκουρίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμένεται να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.