ΕΙΔΗΣΕΙΣ
agrotes

Στήριξη στους ναυτεργάτες από την Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών

Τη στήριξή της στους ναυτεργάτες εκφράζει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών.

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούμε κατά τόπους κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε με πανελλαδικό συντονισμό, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζουμε τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, τα προβλήματα είναι κοινά όπως και οι αντίπαλοι: τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις  και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική  –  και κοινά αιτήματα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτεργάτες, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή – και 9%  η εισφορά  αλληλεγγύης φτάνει στο 54% – ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές. «Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που μας ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο που κι εμείς, όπως οι ναυτεργάτες, το κερδίσαμε με σκληρό αγώνα στους δρόμους, μας απειλούν να το πάρουν πίσω» προσθέτει.

Υποστηρίζει ακόμη πως με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό «για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών».

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλοκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός, οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο» τονίζει.